В случая кой къде отива не те интересува, като ги свързваш в панелния контакт има плочка за връзка на която се свързват цвят с цвят т.е. черно с черно синйо със синйо , там е връзката която продължава веригата към следващия контакт и т.н..И тези колони контакти както им казваш за да ги монтираш трябва да резнеш малко от перваза така че да влезе плътно и върху ламината, да не почнеш да ги слагаш над перваза че ще стане една красота. И да изключиш тока че много боли.
PCL82 написа:Имаш двупроводна инсталация. Два проводника идват и други два отиват до следващият контакт. Ако всичко е правилно черният е фаза, а синият комбинирана защитна и работна нула.Точно от такива грешки се боя и нищо не правя по въпроса.
Може инсталацията да не е една върволица с начало и край, а да е свързана в пръстен.Тогава от последният контакт се връща един кабел пак до таблото към същия предпазител.
Понеже кабелите ти са къси може да не стигнат до разклонителните клеми в долната част на панелния контакт. Тогава взимаш клеми WAGO с 4 отвора за 2,5мм2. В едната клема свързваш нулите: входяща, изходяща и разделяш две нули към контакта-работна(синя) и защитна(жълто- зелена). На другата клема свързваш фазите входящата изходящата итази за контакта-един отвор на клемта остава свободен, (за фазата може клеми с три отвора).
Трябва да се провери как е таблото и всички контакти, защото грешки в нулата и в таблото може да са фатални за живота!
На единия контакт фазата е синя, а за другия е черен кабела. Защо така са направили не зная. Също така от тези 2 контакта със стърчащите кабели, не са последователно, защото и на двата има фаза, отбелязана с черен маркер. Явно по пода някъде кабелите се свързват или правят връзка с таблото. От по-горния ми пост, където съм качил снимка с насипния контакт, който не работеше, днес го профилактирах. Оказа се, че единия кабел към контакта се беше изкарал и не правеше връзка. В този контакт също са 2х2 едножилни кабела, свързани в лустер клема, а към самия контакт влизат само 2 едножилни кабела. Тези кабела към контакта ги смених, защото единия беше нагорял нещо и не ми хареса. След като възстанових връзките, контакта си проработи.
А тези двата със стърчащите кабели, как да проверя без да оцвъкам нещо, как 2х2 да ги комбинирам?. До колкото видях и на поправения от мен контакт, отново да черен и син кабели. Същите са и към бойлера, но там има и трети, който е занулен за корпуса. Кои къде отиват, не мога да кажа, не съм специалист. Предполагам има начин как да се проследят, но аз не зная. Бихте ли споделили как това да го направя и да си подкарам тези 2 контакта?
Да не съм капо механично монтирах контактите към стената и скрих кабелите, че ме дразниха, но не са работещи.