Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bulhomes2 - майстор
ditronix написа:
Аз говоря за IP камери ,които са наистина мегапикселови-от 1,3МР нагоре. Камери струващи от 300 лева нагоре. ...
Ами уточнявай за какво говориш, защото от предния ти пост се разбира, че говориш за тези, които дотам бяха споменати в темата.

ПП. Моята 1,3 MP излезе нещо около 100-120 лв. Има и цирфов зум. Заради него я взех, но разбрах, че бил само цифров чак след монтажа :lol:
misota - напреднал
ditronix написа:
Аз говоря за IP камери ,които са наистина мегапикселови-от 1,3МР нагоре. Камери струващи от 300 лева нагоре. NVR за запис на тези камери- пак значително по-скъп,с хард диск с голям капацитет,защото много пиксели на малък хард няма как да се записват и след това да връщаш дни назад,ако се наложи.И за да се гледа изображение с такова качество наистина е необходим бърз нет.Оставете клипчетата в Тубата и камерите по телефона. Много има да се пише ,а ме мързи. Синът ми изгради мрежа от такива камери в предприятието на свой приятел. Рекордерът струваше около 3000 лева-64 канален,защото в бъдеще ще се добавят още камери. 2 МР камерите по спомен бяха около 500 лева едната,а 1,3 МР-над 300 лева. Два харда по 2ТБ в записвачката,има място за още два,но по-късно ще се добавят :-D И ГИГАбитов интернет. За да може всичко да се гледа така,както се вижда FULL HD телевизия. Ей сега се чухме със сина ми,8 канален NVR се харчи почти за 1000 лева. Всичко това изобщо не е необходимо на колегата. Той пита за окабеляването,казахме каквото можем. Достатъчни са му камери 600TVL,въпреки че и това е много. За мен те трябва да са с матрици SONY-това е разумният компромис и 4 канален DVR (ако прецени,че после няма да реши да сложи още няколко камери-тогава 8 канален),в който да има един хард 1ТВ. Всичко това ще се побере в рамките на около 700 лева-камери по около 100 едната,че и по-малко,зависи от обектива,рекордер около 250 лева и хард диск около 130-140 лева.
мерси колега вече се спрях на едни по 200 лева бройката
ArturDent - Почти Безобиден
ditronix, добре де защо сравняваш различни неща ?
В единия случай си говориш за някакви мегапикселови камери, които се записват и гледат на майната си, а в другия нормални камери с DVR локано.
Информацията си е информация и ако искаш да гледаш отдалечено в няма значение с какви камери си при едно и също качество на картината. Интернета ти трябва да е с една и съща скорост. То стана като "Кое тежи повече - един килограм желязо или един килограм памук".
Продължавам да смятам че инсталация с до 3 камери излиза по-евтино с IP камери отколкото с CCTV. А за гъвкавост, няма място за сравнение.
silent - майстор
На село нета е скъп или калпав. Значи IP камерата отпада. В тъмното без инвестиция в добро осветление мегапикселите са безмислени. Инвестицията не е особено голяма но в интерес на истината не е и особено смислена ако няма жива охрана, най много да гепят камерите. Аз самият ще изграждам такава система ама то е повече от гъдел техничарски. Купил съм и съм тествал всичко. Като цена камери от Китай с прилично качество 4 бр. по 16 долара. DVR платка от Ибей 16лири със сравнително добри показатели и приличен софт. Захранване от Китай за всички камери 8 долара. Компютър и монитор аванта то всеки вече има или може да намери от някъде за без пари или две бири някой пентиум 4 и едно СРТ . UPS - два стари авто акумулатора плюс изхвърлен такъв без акумулатори. Стойки за камери по 8-9лв. Кабели аз лично ще ползвам аудио видео кабел като по едната двойка ще пусна видеото по другата захранването. В общи линии прилично видео наблудение може да се изгради за под 200лв. По смислено видео наблюдение без пазач е безмислено.

Тема "ОКАБЕЛЯВАНЕ ЗА ВИДЕОНАБЛЮДАВАЩИ КАМЕРИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: