bulhomes2 написа:Ама си го разменил в разклонителната кутия или в ключа?В разклонителната кутия, която е зад ключа

bulhomes2 написа:Ама си го разменил в разклонителната кутия или в ключа?В разклонителната кутия, която е зад ключа
Тани написа:Sof написа:Колега, схемата на този блок да не е мостова- тоес от един контакт да играе роля и на разпределителна кутия.КОЛЕГА СОФ , С НАЙ-ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ ОФИЦИАЛНО ТИ ЗАБРАНЯВАМ ДА ПИШЕШ В ТОЗИ РАЗДЕЛ, ОСВЕН АКО НЕ ПИТАШ НЕЩО! Бих ти забранил да пипаш каквото и да е по инсталациите, но нямам тази възможност, затова го приеми като приятелски съвет, от човек който е загрижен за живота и здравето ти и това на околните!
Примерно- в кухнята ти бачка микровълнова- тя затваря веригата от фаза към нула и така в нулата се наблудава потенциал. То във всъщност -нулевият проводник е за това -да затваря веригата.
Може и в разпределителната кутия да стават тези прехвърляния и усилвания на кабели и потенциали.
Не е задължително да е утечка.
Провери за постоянно работещи уреди в другите стаи и ги изключи.
Sof написа:Малко уточнение - право да издаваш наряди ама само до 1000V и то ако си вписан в заповедта за имащите право да издават наряди. Отговорните решения са малко спорни. Обикновено се вземат от тези с V-та група.Тани написа:Sof написа:Между другото имам 4 квалификационна група за работа в ел. разпределителни уредби за високо напрежение. ОРУ, ЗРУ и тнт. Там се говори за работа над 1000 волта. Групата дава и права за издаване на наряди и вземане на ръководни решения.
Sof написа: Примерно- в кухнята ти бачка микровълнова- тя затваря веригата от фаза към нула и така в нулата се наблудава потенциал. То във всъщност -нулевият проводник е за това -да затваря веригата.
Sof написа: Друг случай-микровълновата работи в кухнята-в хола а смело отвивам НУЛАТА от един такъв контакт. При разкъсване на веригата се получава искра. Тогав разбрах че нулата не е просто нищо. Микровълновата спря да работи, понеже и прекъснах разклонения в хола нулев проводник- по които в момента течеше ток. Не ме трясна - защото винаги имам едно на ум, също микровълновата е с електронно палене и при разпадане на веригата тя не прехвърля потенциала.Бъди още по-внимателен!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: