Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
4i4kotrevi4ko - специалист
pansim написа:
Усещането, както го е описал автора на темата е заради Y1 кондензатора в захранването. Не я мислете повече!
Опасност няма.
:partyman:
За съжаление не, нали вече написах че съм сменил зарядното с ново (2ро подред 180W, предното пак ново, но двужилно беше 120W).
В момента мисля, че има някакъв проблем с матрицата - ако натисна на точно определно място отзад на капака на матрицата, се появяват вълнички на екрана. Само на едно място, усеща се лека вдлъбнатина. Дали може да е от това? Между другото ако прекарам червената палка през решетката на говорителите, а черната съм я лепнал на кутията на настолният, се чува припукване на колоните (2x80W, евтин китайски усилвател с двужилен кабел) 8-[
pansim - майстор
Естествено, нали и двете са по една и съща топология.
Не се занимавай повече - няма да промениш нищо, пък и не е опасно това усещане.
След като разглобих и пооправих ламарината на екрана не се появяват вълнички, но фазомерът вече светва, но слабо.
1115 - специалист
1. Много често при зарядните с трижилен кабел минуса на изправеното напрежение е замасен към заземителния проводник.
2. Твоя проблем се среща често при менте захранвания.

Ако захранването е с трижилен кабел и инсталацията ти е изправна - няма как да става това, освен ако при сглобяването на лаптопа не са опряни контактните пластинки от дъното към корпуса.
Ако някой ти каже, че проблема е в дъното - бягай далече от него. Изцяло в зарядното или инсталацията е.

Аз залагам, че лаптопа е Сони или Фуджитсу. Тия често ползват зарядни с 2 жила само.
1115 - специалист
1115 написа:
1. Много често при зарядните с трижилен кабел минуса на изправеното напрежение е замасен към заземителния проводник.
....
Заради това много често идват за ремонт лаптопи, гръмнали при свързване на машината с телевизор включен в кабелната без галваничен разделител.
PCL82 - майстор
1115 написа:
1115 написа:
....
Заради това много често идват за ремонт лаптопи, гръмнали при свързване на машината с телевизор включен в кабелната без галваничен разделител.
Тук не е виновно захранването, а неправилмо изпълнената кабелна телевизия. Или трябва галваничен разделител или система за изравняване на потенциалите. Но когато едно от двете липсва и захранването е със заземен минус се получава авария.
1115 написа:
2. Твоя проблем се среща често при менте захранвания.

Ако захранването е с трижилен кабел и инсталацията ти е изправна - няма как да става това, освен ако при сглобяването на лаптопа не са опряни контактните пластинки от дъното към корпуса.
Ако някой ти каже, че проблема е в дъното - бягай далече от него. Изцяло в зарядното или инсталацията е.

Аз залагам, че лаптопа е Сони или Фуджитсу. Тия често ползват зарядни с 2 жила само.
Ми първо, както написах оригиналното зарядно е с двужилен кабел към контакта, и проверих през минуса до двете клеми на щепсела, че не дава верига.
На новото захранване с трижилен кабел, пак оригинално, проверих дали дава верига между буксата и клемите на щепсела - пак няма верига.
На долната част на корпуса, който се сваля и е пластмасов, няма метални елементи. Въпросът е че искам да си спестя облепването на другата страна, както и пълното разглобяване на лаптопа.

Лаптопа не искам да го напиша какъв е като марка и модел, не виждам смисъл да се прави реклама и антиреклама - освен T серията на IBM, всичко друго е направено на ишлеме.
Тани - модератор
Все още не мога да разбера какъв ти е проблема та зорлем искаш да си развалиш лаптопа! След като инженерите са преценили, че няма нужда от заземяване, ти на по-умен от тях ли искаш да се правиш! На няколко пъти вече ти обяснихме, че заземяването има много повече недостатъци, отколкото предимства! Да е галванично разделен е ПРЕДИМСТВО! Проблем ще е ако НЕ Е ГАЛВАНИЧНО РАЗДЕЛЕН!
ОСТАВИ СИ ГО ТАКА И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ!
Проблемът е, че като седна да пиша код в нас, "гъделичкането" ме разсейва, а "боденето" направо ме отказва. И това според теб трябва да е така, докато не изгорят повечето части?!
Тани - модератор
Освен зарядното има ли нещо друго включено към лаптопа? Включваш ли по принцип нещо друго?

Тема "Въпросче за офазен? корпус на лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: