• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
Ще светнеш като крушка ако си намериш нула да се хванеш :-D Я разръчкай малко боба и виж къде би могла да бъде духалката-до спряното централно парно ли или в банята :lol: :lol:
MIRO_073 - майстор
thinkpad написа:
Добре, че контактите не са ти били занулени. Не знам и как може да изчезне напълно нулата. Има нещо много нередно в инсталацията. Да се прегледат всички разклонителни кутии, в България се използва предимно такъв метод за изграждане на електрически инсталации. За да отпадне нулата напълно трябва някоя връзка да е тотално прегоряла или при ремонт или дейности с пробиване на стената да е прекъснат някой кабел. Връзки в къщи на 50 и повече години, които бяха символично усукани 2-3 пъти не са стигали до състояние, при което нулата да изчезне/изчезне напълно. Това мисля говори красноречиво.
Имам чувството, че пишеш само и само да настигнеш "лидерите" в постоването :-D За 3 месеца-500 поста :shock: , аз за 7 години 300 :-D
Я ако обичаш да обясниш как точно би станало опасно с духалката при прекъсната нула?
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Aко обичаш да обясниш как точно би станало опасно с духалката при прекъсната нула?
Това важи само за уреди с метален корпус и защитен проводник, свързан към него. Картинката по-долу.
Изображение
Последна промяна от thinkpad на ср яну 15, 2014 8:20 pm, променено общо 2 пъти.
Junak - майстор
Моля те, завърти автомата към теб, много те моля :lol:
Пропусна нещо, нали?

Прикачен файл

Untitled.png
Untitled.png (23.96 KиБ) Видяна 1588 пъти
thinkpad - майстор
Junak написа:
Пропусна нещо, нали?
Пропуснах. Но то се подразбира, че обикновено не левитираш. :wink: Първо бях го отбелязал като земя, но после го оставих иначе. :) Тока ще се ограничи от вътрешното съпротивление на уреда - електрическият нагревател. Обаче пак тая постановка си остава достатъчно смъртоносна, като за да те довършат - стигат и 30mA.
Послепис - редактирах и добавих каквото предложи в картинката, макар с жълто-зелено малко да се вижда трудно.
Та, при прекъсване на нулата мостчето между нулевият терминал и защитните пластини на Шуко контакта може да е смъртоносно. При все, че тия пластини не са покрити, защото се предполага, че ще имат точно нулев потенциал и може да те убие тока дори и като включваш клас II уред и без да искаш ги докоснеш. Тогава тока единствено ще се ограничи от съпротивлението на човека и проводниците. И най-лошото е, че на двупроводна инсталация няма ДТЗ, което да отърве кожата на човека, а предпазителят вероятно няма да различи самоубиеца от една включена крушка допълнително.
MIRO_073 - майстор
Да...това доказва, че е заради броя постове :-D Още два безсмислени поста.
Последна промяна от MIRO_073 на ср яну 15, 2014 8:28 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Junak написа:
Моля те, завърти автомата към теб, много те моля :lol:
Така става ли? :-D

Изображение

:partyman:
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Да...това доказва, че е заради броя постове :-D
Миро, нали искаше да ти обясня? Обясних ти много подробно и с картинка дори. Което предполагам ще бъде в помощ и на знайни и незнайни интернет потребители, които случайно са попаднали на дискусията тук при търсене на нещо в търсачката. Не съм за мненията, а в конкретният случай те са много смислени и показват един от сериозните основни недостатъци на двупроводните мрежи.
hidrazin написа:
Така става ли?
Хидра, да не обърна автомата към тебе? [-X
Последна промяна от thinkpad на ср яну 15, 2014 8:30 pm, променено общо 2 пъти.
MIRO_073 - майстор
Аз не съм казал, че не е вярно това обяснение
Последна промяна от MIRO_073 на ср яну 15, 2014 10:01 pm, променено общо 1 път.
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Аз не съм каза, че не е вярно това обяснение
Нека се изясним - именно поради тази причина и това обяснение направих коментара, който можеш да видиш на предната страница. И щеше да бъде единствен, ако някои хора не искаха "разяснения". Виж, ако не ти е ясно, а аз го знам - винаги съм склонен да обясня. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Загуба на нулата в два контакта от апартамента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: