Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stiv1961 - майстор
Хи-хи, и аз си бях направил подово от ВКШ, даже на два кръга :-D . Когато почнаха високите сметки за ток/ 90-те години/ го игнорирах.... кабела още стои под мокета :-D
hidrazin - майстор
ВКШ-то е супер за тая цел. Пък и изолацията му е добра. Помниш ли колко метра ти е единия кръг?
:partyman:
Тани - модератор
hidrazin написа:
- LED захранване с подходяща мощност - http://www.meanwell-bg.com ; http://www.krushki.com/index.php?main_p ... x&cPath=51
- Ако има някакъв акумулаторен инструмент у тях - винтоверт, фенер или нещо подобно на 12 волта да използва неговия акумулатор.
- Зарядно за акумулатор осигуряващо 7-8 ампера хич няма да е евтин вариант ако го няма налично и ще трябва да го купува.
Това за LED захранването не е лоша идея, може да се използва с двойно предназначение. Идеята ми беше точно такава - с подръчни налични материали да си свърши работата. От друга страна това с LED захранването, може да обърне всичко на 180 градуса. След като има захранване, може да се направи светодиодно осветление, защото голяма част от инвестицията е точно захранването. По този начин вложените пари ще имат и някаква възвръщаемост, защото ще се пести от енергията за осветление.
hidrazin - майстор
Мдааа... Даже може да си изведе някъде един специализиран контакт за 12 волта от осветлението с условието че ще помпи дюшека на тъмно. :-D Или на нощна лампа, през деня, с фенерче...
Тани - модератор
... или да ходи в гаража да си помпи дюшека при зарядното, или да си спира компютъра и да ходи с дюшека при него!

Спокойно може да си направи един куплунг за страната от към 12v, а от другата страна направо с щепсел. Когато ходи някъде с дюшека, или му дойдат гости , за да му се наложи да ползва надуваемия дюшек, изключва си захранването на скритото осветление в хола или пък осветлението на кухненските шкафове за няколко минути, а после си го връща на мястото! :wink:
hidrazin - майстор
Или пък като му дойдат гости да им връчи това.
Мисля че прекалено задълбахме с тая помпа. По магазините има на мрежово напрежение за 20-ина лева. Тая да си я остави за в колата като ходи някъде.
stiv1961 - майстор
hidrazin написа:
ВКШ-то е супер за тая цел. Пък и изолацията му е добра. Помниш ли колко метра ти е единия кръг?
Направо си нямам идея, помня само че комшията му изчислява мощността и на кръг беше около 1,5 киловата.
checho_85 - специалист
Уоу каква дискусия се е разразила. Много ви благодаря за мненията на всички. Аз до сега бях с ръчна помна ама това дето го помпя отнема 40 мин та не ми е оферта. Благодарение на вашите предложения успях да пусна помпата по 2 начина:
1. Със зарядното за винтоверта
2. Намерих един стар руски токоизправител или незнам там как се казва дето навремето баща ми зареждаше акумулатора на москвича с него.

Още веднъж благодаря за предложенията.
shadow__01 - майстор
checho_85 написа:

2. Намерих един стар руски токоизправител или незнам там как се казва дето навремето баща ми зареждаше акумулатора на москвича с него.
Това е най-добрия ти вариант за без пари.
Не знам какво е това зарядно за винтоверт дето ще даде около 8A без да падне напрежението му?
hidrazin - майстор
Много успешно може да си изгориш зарядното за винтоверта по този начин. Ползвай заредената батерия от винтоверта а не зарядното му.
Това с руския изправител е по-добрия начин.

Тема "Как да подкарам 12 волтова помпа вкъщи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: