Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
Не говоря само за прахосмукачка а за всички уреди,вземи дрелка,ъглошлайф,дремел и други такива които имат високи обороти.
ESPACE - майстор
Няма такова нещо! Въобразяваш си.
icemans - специалист
fox_vt, ще се възползвам от съвета ти като намеря време - дано стане лесно и се оправи. То сега не е много страшно, но щом е тръгнало на някъде.......
icemans - специалист
И някой ако беше споменал, че гайката на турбината е с обратна резба досега сигурно щях да съм го развил. Момъчех се бая и накрая го развих по ето тази тема. Малко нараних обаче колектора на ротора, дали ще окаже сериозно влияние? Кажете и как да избия лагерите от ротора, с почукване ли? бая здраво са набити като ги гледам.
Лаци - помощник
Еми със скоба за лагери се вадят. С почукване няма да стане, ще съсипеш оста. Преди време вадех такива лагерчета по байганьовския метод - с чук трошех външната черупка на лагера, а вътрешната я изпилвах на шмиргела. Внимавай с чука, че хвърчат сачми. На колектора му няма нищо ако не са много-много дълбоки драскотините.
a_nikolov - специалист
Провери ли турбината, както спомена колегата, че може от там да е тръгнало. Имах подобен случай с масов модел на LG прахосмукачка. Счупила се лопатка на турбината и от там проблеми колкото щеш.
Лагер се вади най-лесно и без проблеми със скоба. Иначе увиваш лагера с парцал, стискаш здраво на менгемето и излиза горната час заедно със съчмите. Другата част всеки я сваля кой как намери :lol:
icemans - специалист
По турбината няма нищо счупено.
MamaMy - майстор
Току що събрах на сестрата Хитачито с руски лагери 629Z по 1,30 лв парчето. За съжаление за да се развият болтовете които събират мотора се налага да се развие гайката на турбината и да се избие внимателно външната неподвижна турбинка. Двете излизат комплект. След разделяне на корпуса на мотора на две, ротора излезе със задния лагер. Предния от към турбината остана в корпуса. На всичкото отгоре той се разпадна и там остана само външната черупка. Наложи се да пробия две дупки по 1,5мм в ламарината над черупката и да я избия от там със стоманен пирон. Задния лагер виеше и го счупих увит в парцал на менгемето. Вътрешната черупка я изпилих с ъглошлайфа до самата ос и като охлаби си изпадна сама.
icemans - специалист
Моя мотор вчера го събрах - сменени лагери (по 3лв някакви испански), леко шлайфан колектор на ротора. Но не ми остана време да я пробвам, че жената се върна и ме ядоса :) Довечера ще го пробвам. Иначе за лагерите отидох при един майстор и с една скоба излязоха за нула време. Ама така си е - инструмента си е 50% от майсторлъка ;)
icemans - специалист
Днес я пробвах :( Продължава да си вие :? Явно няма да е било от лагерите. Въпреки че продължаващия виещ звук при изключване сега го няма, но свиренето с висока честота го има и дразни. Възможно ли е да е от не добре уплътнения капак на турбината - останаха си леки процепи, не можах да го затворя фабрично?!?

Тема "Виещ звук от прахосмукачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: