Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Това ми е любим въпрос от форумите: Какъв модел,марка, да си избера: хладилник, пералня,печка т.е бяла техника?
И се втурват "познавачите" да дават съвети.Щото всеки от личен опит дава пример с хладилника на баба му и плаща данък за "марка", която днес е имидж спомен от миналото.
Ако питащият зададе въпроса в най близкия голям сервиз ще получи отговор:всички са боклуци.
Та купуването днес на такава техника е на късмет като женитбата- бъркаш в торбата със змиите и се молиш да не ти се падне пепелянката.
Преди шест години купих два еднакви"Електролукс" хладилника ERB36003W8 и ги монтирах един до друг и работят едновременно. Два месеца след изтичане на гаранцията /24м/ на единия му сдаде компресора.Другият слава Богу още работи.
Истината е една: купувай това,което има най дълга гаранция.
Развойната дейност на всички фирми производители днес е съсредоточена как да се произведе евтино изделие,което да има надежност поне до края на гаранционния му срок.
И това важи за всякаква техника: бяла,черна, включително и особено за автомобилите.. :-D
prascho - майстор
Има логика. Всъщност в завода прозиводител според мен имат разделена поточна линия.

Поточна линия 1 за производство на техника за западна европа/Германи..../- висок клас уреди, където се влагат по-надежни материали /по-читави компресори...по-дебелостенни пласмаси и неръждавейки, по-плътна изолация/. Съответно се получава цена на продукта Х, която удовлетворява западния пазар и прозиводителя, като му носи определен % печалба..

Поточна линия 2 /от среден до нисък клас техника/ - При нея стратегията е точно противоположна на първата линия. Т.е ако при първата линия имаме клиент - материали - цена, то при втората линия имаме цена - материали - клиент. С две думи имаме бюджетни решения. Постигане на определена цена с определено качество. В този случай цената е поне Х/2, може и Х/3. Суровините, които се влагат са същите със същата надежност но по-малко като количество /стените са тънкостенни, изолацията е по-малка, компресорът е по-шумен...../. Транспортните разходи също са фактор.

Не на последно място е фактът, че пазарът в света очаква производство на нови модели при запазване на определен ценови диапазон. Преди 20 години един хладилник ако се е произвеждал с определени компоненти и е струвал Х сума, сега се очаква, че за същата тази Х сума ще можеш да си закупиш същия по качество хладилник...Ами няма как да стане. Инфлацията е довела до промяна в стойността на суровината. Рефлектира се и върху качеството.

Това е причината днешната технологична индустрия да е на толкова ненадежно ниво /автомобили, едра техника.../.

Поддържа се определено качество, но то е за белите страни. До там сме стигнали, че една пералня 'Миле' ползвана в Германия 10 години идва у нас и хората я ползват по-дълго и безаварийно отколкото нова пералня, току що закупена...на нашия пазар.
cvetanmu - специалист
:) Първо да се извиня - модела е S60360KG1, снощи го копнах по снимка от гугъла, че не ми се ровеше да търся книжката.
Сега го погледнах и видях, че съм дал дал съвсем друг модел ( въпреки че визуално са идентични ).
Компресора е АСС и на стикера му пишеше, че е австрийски. Има си и въпросния електроклапан.
Не съм доволен от от няколко неща.
Първо е слабия фризер - август месец слагам 6 кг зеленчуци във фризера -22 часа беше със светеща авария и компресора работи нон стоп ( 5 - 6 пъти спира поради прегряване ).
Второ - доста шумен ( разбирай пукане, скърцене , бълбукане :lol: ) .
Трето - въпреки, че е голям на външен вид отвътре обема не е нещо впечатляващо.
Не останах очарован и от гаранционните сервизи - въпреки, че списъка на гаранционната карта е доста дълъг при първата случка с фризера най - ранния ден, който можеха да пратят техник да погледне какво му се случи беше след три седмици.
Сравненията ги правя спрямо стария хладилник -Силтал с два компресора и на половина по - евтин от АЕГ то.
Та fikata е много прав - Истината е една: купувай това,което има най дълга гаранция.
prascho - майстор
Много рядко се намира техника с гаранция повече от стандартните 24 месеца до 36 месеца.

В момента тече кампания на уърпул, която гласи следното:
http://www.tehnomix.bg/userfiles/produc ... s-warr.jpg

6 години ама не съвсем :). Само на резервните части и то на тези, които клиентът докаже, че не са дефектирали то негова вина.... :roll:
VLADO66 - майстор
По нагоре ти дадох един линк с пет години гаранция.Това им е ексклузивната серия на Горение и е качествена.

Тема "Избор на хладилник АЕГ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: