Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
simbion - специалист
Един въпрос /горе - долу по темата/, може ли да си сложа един сплитер на кабела м/у приемника /на някой от операторите виваком, булсат.. и т.н./ и телевизора и да ползвам услугите им и на друг телевизор или е задължително да си взема приемник и да си го ползвам него :? Като цяло не съм пробвал, но не виждам причина да не стане ?

П.П. Може да не виждам причината защото не съм образован за целта :)
Dzver - специалист
как ще сменяш каналите на 2рия ТВ от другата стая..
между другото ще дават едно и също нещо
darken_nz - специалист
Едно малко уточнение. :)
Сплитер на входния кабел само ще прецака нещата (ще се изгубят канали), а телевизора без приемник едва ли ще хване нещо, ако няма даден тип тунер и дори да имаше с кодираните канали е до тук.
А ако е на ТВ изхода ще се гледа едно и също.
Ако искаш на повече ТВ се слага конвертор с повече изходи и да знаеш, че булсата имат вече нови улсовия и такси, особено солени за допълнителните приемници (приемник за друг ТВ , освен този, на който гледате, или смятате да гледате)
А новия им приемник е много зле.
Поне да бяха на Conax, че човек да има избор, като техния е скапан.
А за Виваком е аналогично - и там трябва конвертор с повече изходи.
Поне за момента на тях им се носи лоша слава.
velas - специалист
На телевизора по RF ли гледаш?!... :shock: Що седиш в каменната ера?...Иначе принципно става - телевизорите може да са безброй много, стига да не пада сигнала под минималния.

Почти всеки приемник има поне 2 комплекта видео-изходи. Ползвай тях, ще видиш каква хубава картина "вадят"... :)
simbion - специалист
Dzver написа:
как ще сменяш каналите на 2рия ТВ от другата стая..
между другото ще дават едно и също нещо
+1
не се бях сетил за едни и същите канали, но все пак живея сам :)
има вариант да сложа м/у 2те стаи приемника :roll:
darken_nz написа:
Едно малко уточнение. :)
Сплитер на входния кабел само ще прецака нещата (ще се изгубят канали), а телевизора без приемник едва ли ще хване нещо, ако няма даден тип тунер и дори да имаше с кодираните канали е до тук.
А ако е на ТВ изхода ще се гледа едно и също.
Ако искаш на повече ТВ се слага конвертор с повече изходи и да знаеш, че булсата имат вече нови улсовия и такси, особено солени за допълнителните приемници (приемник за друг ТВ , освен този, на който гледате, или смятате да гледате)
А новия им приемник е много зле.
Поне да бяха на Conax, че човек да има избор, като техния е скапан.
А за Виваком е аналогично - и там трябва конвертор с повече изходи.
Поне за момента на тях им се носи лоша слава.

Преди офертите на Булсат за 2ри приемник бяха по 4.80лв, сега не знам колко са.
Както споменах искам сплитера м/у изхода на приемника и входа на тв-то, т.е. каналите ще са декодирани вече :)
За Виваком имам наблюдение, че телевизията в (поне в моя квартал) се хваща супер, даже когато на булсата му пропадна връзката в една буря, Виваком бачкаше. Но пък като бях на Боровец миналата зима почти нямаше тв с тоя Виваком.
leosat varna написа:
На телевизора по RF ли гледаш?!... :shock: Що седиш в каменната ера?...Иначе принципно става - телевизорите може да са безброй много, стига да не пада сигнала под минималния.

Почти всеки приемник има поне 2 комплекта видео-изходи. Ползвай тях, ще видиш каква хубава картина "вадят"... :)
по RF... моля обясни :? :?:
Инъче и аз си мисля, че може да си добавиш сплитери колкото си искаш стига да има добър сигнал и това няма да е проблем, освен еднаквото предаване на всички тв-та :)

Благодаря на всички за разясненията :partyman:
darken_nz - специалист
Булсат искат вече по 58 лв за допълнителен.
Даже Основния да си смениш ти искат 18 лв и още какво беше (пише го на сайта им).
:-D смях.
Ами Виваком, пък и булсат май зависи как ще си настроят чиниите :) .
Ами по принцип някой ползвал сигнала им да сподели.
Сигнала не е неизчерпаема величина. :)
Всяко съединение, сплитер, дефект по кабела, а и дължината на самият кабел води до затихване и съответно до лошо качество.
А за да е със приблизително еднакви нива се използват елементи (сплитери, тапове) с различно затихване на изходите си (примерно голямата дължина на най-малкото затихване), използват се тапове в определено затихване (6, 8, 12 dB и т.н) и всичко това за да пристига сигнал с дадени параметри.
А не е зле да послушаш Лео. Качеството на другите терминали ще е по-добро.
Ако скарта ти не е от евтините боклуци ще изкараш прилично качество, на компонента също.
Колкото и странно, аз предпочитам даже CVBS (Composite) пред RF.
По принцип има начин да пращаш и сигнал и команди от дистанционното с някои модели видео сендери, но това изисква пари. Един съвет - По-добре не купувайте такива на 2,4 GHz, ако не искате да имате главоболия. Вземете на 5,8 GHz
petkomz - специалист
darken_nz написа:
Булсат искат вече по 58 лв за допълнителен.
Даже Основния да си смениш ти искат 18 лв и още какво беше
Цитат:
Уважаеми клиенти, с цел увеличаване на броя на каналите и подобряване на качеството на приемане, изброените по-долу канали ще преминат в MPEG 4 формат на кодиране за което, ще е необходима замяна на съществуващия SD приемник с нов, но HD такъв. Замяната на приемниците ще се извършва след заплащане на такса от 18 лева за основен приемник и 58 лева за допълнителен. Необходимо условие - заплатен Премиум пакет за текущия месец. За абонати на платените канали HBO, HBO Comedy и Cinemax замяната на основния приемник ще се извършва безплатно. Неоходимо условие е каналите да са заплащани поне 3 месеца.
Списък на каналите преминаващи към формат на кодиране MPEG 4:
- HBO
- HBO Comedy
- Cinemax
- MTV
- MGM
- FLN
- Eurosport 2
- Ring BG
- History
- Nat Geo Wild
- TLC
velas - специалист
simbion написа:
по RF... моля обясни :? :?:
Radio Frequency, или с други думи ползваш "х'антенно" видео предаване и гледаш чрез антенния вход на телевизора.
Класифицирайки аудио-видео преноса между две устройства, RF-a е на най-ниското стъпало.
Единственото предимство на RF-a е, че сигнала върви по евтин и единичен кабел.
simbion - специалист
Все пак съм познал за RF, но не предполагах, че може тв да се гледа на RF :?
Както и да е, от вивакомския приемник към телевизора съм на евро букса (мисля, че така се казваше).
Благодаря за разяснението :roll:
boys_san - напреднал
Здравейте,бърз въпрос за разклоняване на кабелна ТВ вкъщи.
Купих скъпичък сплитер с 1 вход и 3 изхода(като изходите са 1 out + 2 tap).честотният обхват е 5-1000Мхц
Затихването 8 децибела.
Разстоянията от 3те изхода до устройството е не не повече от 5 метра,та въпроса ми е следният:има ли значение кое устройство ще вържа към тап-овете и кое към out, и има ли някакво специално предназначение за out i tap в сплитера.
Благодаря и очаквам да споделите професионално мнение.

Тема "TV Инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: