Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dyaneff - майстор
hidrazin написа:
:-D Даже човека от месец не е влизал във форума.
:partyman:
Добре дошъл. :partyman:

Отговорите са с цел, ако на някой му потрябва готово решение, да знае какво да провери. :)
FM STEREO - специалист
DMN написа:
Ами да го обясня по разбираемо - аналоговия уред е с магнитоелектрична система, на тази система и е необходим някакъв ток да я задейства, този, който преминава през бобинката, и този ток е доста по-голям отколкото при цифровите уреди, които си работят на съвсем друг принцип. Сам разбираш, че когато има такива "фалшиви" напрежения, тока е толкова нищожен, че даже не може да отклони стрелката на аналоговия волтметър през делителя на напрежение, който си имат.
Да имаш право,за това не бях се замислял.
galin56 - специалист
krasi92 написа:
Кондензатора на пералнята
+1, Нищо, че са изключили пералнята от контакта и пак са мерили, като резултата е бил същия. Той ще да е.
krasi92 - майстор
При спиране на прекъсвача и за пералнята изчезват и тези 40 волта и всичко е тихо. Реших че някъде има утечка по контактите.
ти маи си на 5--6 щом не различаваш контакт от бушон
galin56 - специалист
krasi92 написа:
При спиране на прекъсвача и за пералнята изчезват и тези 40 волта и всичко е тихо. Реших че някъде има утечка по контактите.
Добре, утечка в контакта би могло да бъде, но какво общо има с кондензатора на пералнята? Както и да е, спора е абсурден(както и възможността причината да е кондензатор в пералнята) в случая и то за нещо в миналото,
krasi92 - майстор
galin56 написа:
krasi92 написа:
Добре, утечка в контакта би могло да бъде, но какво общо има с кондензатора на пералнята? Както и да е, спора е абсурден(както и възможността причината да е кондензатор в пералнята) в случая и то за нещо в миналото,
Да знаят хората че и това е вероятно място да се търси проблем. А на този филтър рядко се обръща внимание
Johny - майстор
Аз пък бих приложил класиката в жанра - контролна лампа. Там вариантите са само два :-D .

Тема "Помощ за странна утечка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: