• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
bulhomes2 написа:
Изобщо мисля, че е редно да се уточни какво се има в пред вид с "работа" в заглавието на темата. Всички евтини машинки ги продават като "хоби инструмент" - тоест да се ползват когато ти потрябват инцидентно. За мен "работа" е да ползваш даден инструмент поне 2 пъти в седмицата. "Професионални" са тези, които се ползват всеки ден.
Уточнявам - да ти върши работата, за която си я купил. Примерно поялника често го паля, да запоявам с него. Следователно - изискването е за посоченото натоварване да върши посочената работа. Не ми е специалност да къртя и пробивам дупки. Инцидентно се налага да дупна някоя дограма или стена, за да пусна кабел. Следователно питам за нещо, което ще ми върши работата да ударя няколко дупки днес. Не говорим се изнасилва. Дадените кримпачки за RJ ги ползвам всеки ден, примерно. Кримпват. Следователно вършат работа. И т.н.
Chefo77 - майстор
fox_vt написа:
Изобщо забравете че машина със ватове по малки от тия ще върши работа.Ъглошлайф 950 вата,зеге 650 вата,виброшлайф 200 вата!!!??? и т н.Ъглошлайфи има и по 450 вата които загряват само докато развъртят диска,зегета по 350 вата за виброшлайфите да не говоря.
Значи викаш съм се минал с профи Боша шлайфче 700 вата с регулиране на оборотите, с 620-ватовото профи Бош зеге и профи Макитата 190 вата ...
Не е от значение само колко вата е, а как се използват! Щото съм се нагледал на 950 ватови шлайфове куча марка, които тежат като акумулатори (по логиката на старите хора трябва да са уникално добри, след като са тежки), които загряват 30 секунди след включване и си губят оборотите при лек натиск. Изобщо - кой точно определи номиналните стойности, които цитираш? То има духалки от по 2 киловата за 100 лева, ама има и от по 2 киловата за 30 - дали няма разлика между тях?

Тинки, хайде не ми обяснявай, че за всеки професионалист е достатъчно инструментите просто "да вършат работа". С такива оправдания никога няма да се научите какво трябва, за да направите доброто първоначално впечатление на клиента... а то е МНОГО важно! Инструментът говори за майстора много повече, отколкото ти се вярва, колкото и да не ти се вярва. Никой няма да погледне на майстор сериозно, ако отиде с техника от кварталната бакалия да му върши работа и да му вземе парите. Колкото и добър да е.
И тук изобщо изключвам неща като надеждност, ергономия и т.н.
jekasus - майстор
Chefo77 написа:

Тинки, хайде не ми обяснявай, че за всеки професионалист е достатъчно инструментите просто "да вършат работа".
Сега, в момента не се изискват в България скъпи инструменти за монтаж на ел.инсталация на апартамент по сравнение с монтажа на плочки и паркета. Къртач има всеки, прахосмукачка - всеки умен, всичко друго е "дребно" за ел.монтажа....
kuger - майстор
fox_vt написа:
И още нещо дрелката е 650 вата.Изобщо забравете че машина със ватове по малки от тия ще върши работа.
Е те тука не съм съгласен! "Келявото" перфораторче с цвят зелен на Бош, що ли ме кара да върва след него ,кога дупча камък с 10 мм бургия, а е само 500 или 550W? И върти бъркалка за строителни смеси, с която си бъркам джибрето вече трета година?
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Тинки, хайде не ми обяснявай, че за всеки професионалист е достатъчно инструментите просто "да вършат работа". С такива оправдания никога няма да се научите какво трябва, за да направите доброто първоначално впечатление на клиента... а то е МНОГО важно!
Прави каквото искаш. Аз не се изхвърлям за повече от нужното и необходимото. Важното е как работиш с тия две ръце. Щото лъскав инструмент не е достатъчен, ако лейката е куха.
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
Chefo77 написа:
Тинки, хайде не ми обяснявай, че за всеки професионалист е достатъчно инструментите просто "да вършат работа". С такива оправдания никога няма да се научите какво трябва, за да направите доброто първоначално впечатление на клиента... а то е МНОГО важно!
Прави каквото искаш. Аз не се изхвърлям за повече от нужното и необходимото. Важното е как работиш с тия две ръце. Щото лъскав инструмент не е достатъчен, ако лейката е куха.
Така е за лейката - на черното бяло не се казва. Но е очевидно, че никога не си се сблъскал с клиенти, които оценяват И лъскавия инструмент. Аз правя каквото искам, при това без да имам нужда някой да ми го казва. Но не се хвърлям да обяснявам на всички как не е нужно да инвестираш в каквото и да е, самозаблуден от собствените си възгледи. Или викаш няма никаква разлика да идеш да слагаш ПВЦ первази с дрелка и отвертка и да идеш с перфоратор и винтоверт? Или да вляза да слагам паркет по 150 лева квадрата и да му поискам метла и лопатка?
И нещо друго - имате да си купите 5 инструмента с обща цена под 200 лева и пак търсите да минете с 50 ... Но не това е проблема - проблемъt е там как убеждавате и останалите, че няма никакъв смисъл от разликата от 150 лева, при условие, че си изкарвате хляба с тях! За вкъщи да, но за профи нужди ...
valentino76bs - майстор
Всеки си купува това което му е нужно според работата/потребността / и възможностите му ,а това за впечатлението е бля бля....резултата е важен!
fox_vt - майстор
kuger написа:
fox_vt написа:
И още нещо дрелката е 650 вата.Изобщо забравете че машина със ватове по малки от тия ще върши работа.
Е те тука не съм съгласен! "Келявото" перфораторче с цвят зелен на Бош, що ли ме кара да върва след него ,кога дупча камък с 10 мм бургия, а е само 500 или 550W? И върти бъркалка за строителни смеси, с която си бъркам джибрето вече трета година?
Чакайте сега нещо не сте в час ми се струва :wink: Кой говори за бош и профи инструменти?Темата е за евтини ментета.И ще го повторя пак за неразбралите менте инструмент с мощност по малка от тази която съм написал и за домашно ползване не става.Личен опит със дрелка и ъглошлайф за щастие не мои.Ясно ми е че профи инструментите със доста малка мощност но реална вършат добра работа,тук обаче имаме етикет написан както дойде и едни 30% мин се смъкват надолу от написаното.А смъкни от 500 вата 30% и виж дали ще свършиш работа с китаеца :-D
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
...Но е очевидно, че никога не си се сблъскал с клиенти, които оценяват И лъскавия инструмент.
Примерите не са ти разумни. Взима се това и толкова, колкото да ти улесни работата и колкото ти е нужно. Ти в момента ми казваш - трябва ти кола, не си купувай тая която те вози, купи си Мазерати, щото е по-лъскава и ще изглеждаш по-квалитетен.
fox_vt написа:
Темата е за евтини ментета.
Не съвсем. За инструменти, които са добро попадение за относително скромната си цена.
stiv1961 - майстор
Тук поддържам thinkpad- инструменти, които са добро попадение за относително скромната си цена.. Все пак не всички тук са професионални строители, плочкаджии, ел. техници и прочие. Ще изредя това , което имам и ми върши работа като любител- ъглошлайф РТР 115 мм, ръчен циркуляр Агойома, прободен трион Бъджет, дрелка стара ловешка и по- нова Спарки BR 100E, винтоверт Митутойо с две батерии, една от които моднах, още един Скил( ползвам батериите от китаеца), електрожен самоделка, лепачка за ППР май турска, перфоратор без име- подарък от нашия съфорумец mladkal...... и още доста знайни и незнайни и дребни инструменти, които не са ме предали до сега за моите любителски проекти.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Евтините инструменти, които вършат работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: