bulhomes2 написа:Изобщо мисля, че е редно да се уточни какво се има в пред вид с "работа" в заглавието на темата. Всички евтини машинки ги продават като "хоби инструмент" - тоест да се ползват когато ти потрябват инцидентно. За мен "работа" е да ползваш даден инструмент поне 2 пъти в седмицата. "Професионални" са тези, които се ползват всеки ден.Уточнявам - да ти върши работата, за която си я купил. Примерно поялника често го паля, да запоявам с него. Следователно - изискването е за посоченото натоварване да върши посочената работа. Не ми е специалност да къртя и пробивам дупки. Инцидентно се налага да дупна някоя дограма или стена, за да пусна кабел. Следователно питам за нещо, което ще ми върши работата да ударя няколко дупки днес. Не говорим се изнасилва. Дадените кримпачки за RJ ги ползвам всеки ден, примерно. Кримпват. Следователно вършат работа. И т.н.
fox_vt написа: Изобщо забравете че машина със ватове по малки от тия ще върши работа.Ъглошлайф 950 вата,зеге 650 вата,виброшлайф 200 вата!!!??? и т н.Ъглошлайфи има и по 450 вата които загряват само докато развъртят диска,зегета по 350 вата за виброшлайфите да не говоря.Значи викаш съм се минал с профи Боша шлайфче 700 вата с регулиране на оборотите, с 620-ватовото профи Бош зеге и профи Макитата 190 вата ...
Не е от значение само колко вата е, а как се използват! Щото съм се нагледал на 950 ватови шлайфове куча марка, които тежат като акумулатори (по логиката на старите хора трябва да са уникално добри, след като са тежки), които загряват 30 секунди след включване и си губят оборотите при лек натиск. Изобщо - кой точно определи номиналните стойности, които цитираш? То има духалки от по 2 киловата за 100 лева, ама има и от по 2 киловата за 30 - дали няма разлика между тях?
Тинки, хайде не ми обяснявай, че за всеки професионалист е достатъчно инструментите просто "да вършат работа". С такива оправдания никога няма да се научите какво трябва, за да направите доброто първоначално впечатление на клиента... а то е МНОГО важно! Инструментът говори за майстора много повече, отколкото ти се вярва, колкото и да не ти се вярва. Никой няма да погледне на майстор сериозно, ако отиде с техника от кварталната бакалия да му върши работа и да му вземе парите. Колкото и добър да е.
И тук изобщо изключвам неща като надеждност, ергономия и т.н.