Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ceco_144 - специалист
hidrazin написа:
ceco_144 написа:
4. лесно ще снадя трите кабела на бибото с 3-жилен кабел да да го удължа, но тази снадка си остава вътре в сондата. тези термосвиваеми тръби ще свършат ли работа за удължението - след това е ясно контакт занулен и щепсел за кабела от бибото
Точно така. Термо тръбата ще свърши отлична работа. Там където е била фасонката слагаш един занулен контакт. Удължаването на кабела - с трижилен и щепсел. Так когато и където да включиш помпата ще е безопасно.
Ключа може да си го оставиш. С него пак ще си пускаш и спираш помпата. Бибото е с малка мощност и няма проблеми. Провери дали ключът прекъсва фазата а не нулата.
Успех!
:partyman:
Допълнение - с темошлауха не изолираш всяко жило по отделно. То може де ама ще ти трябва два размера. Може всяко жило по отделно да изолираш с PVC лента или Бишоп и задължително отгоре от този термошлаух с лепилото. Става надеждно като заводска изолация. Пускал съм такива снадки за помпи да работят под вода. :)
От ключа се прекъсва фазата, това го знам. Така при изключено може спокойно да работиш :-D Е значи най- накрая в ранните часове се разбрахме за най-правилното и безопасно свързване. А горният начин както съм го свързал до петък дали ще може да изкара, че в момента съм в друг град и няма кой да го направи по този начин. Ако отговора е НЕ, ще звънна утре и да не се използва :)
hidrazin - майстор
Щом в момента работи, ще изкара и до края на седмицата. Аз така и не разбрах как е свързан там при бившата фасонка? Ако е с неразглобяема връзка - няма проблем. Ако има някъде щепсел - да не го изключват а само да си спират и пускат с ключа.
ceco_144 - специалист
hidrazin написа:
Щом в момента работи, ще изкара и до края на седмицата. Аз така и не разбрах как е свързан там при бившата фасонка? Ако е с неразглобяема връзка - няма проблем. Ако има някъде щепсел - да не го изключват а само да си спират и пускат с ключа.
В момента вече няма никъде разглобяема снадка.
От ключа преминава през фасонката /кабелите за фасонката посредством устърклема е свързано с удължението/, после продължава удължението до следващата устърклема, която свърза вече с бибото. Всичките снадки са изолирани със скочлента /изолирбанд/
ceco_144 - специалист
Не знам от къде си брат hidrazin, но имаш едно голямо черпене :partyman:
hidrazin - майстор
:-D Далечко съм ти брат. Иначе три години 2008-11 бях в Плевен. Сега съм там, от където съм си.

Тема "Правилно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: