Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
От автора:
Mamamy, аз благодаря на всички, ако не си забелязал. Иначе как кажеш, баче, ще си паля и свещи, и каквото друга тъпотия ти роди главата... :) :) :) ;) ;) Айде отивай за риба...;) :) А, и забравих да ти благодаря за отговора, че ти е деликатна темата :D :D :)
MamaMy - майстор
Към автора: Ще се радвам да не разбереш какво съм имал предвид аз и колегите. Не мисля лошо на никой. Просто предупреждавам когато видя, че има някой заблуден. Ако обаче си почуствал отговора ми като обида, извинявай! Не съм искал. :roll:

ПП и не ремонтирам телевизори ако това си мислиш. Съвсем далеко съм от тях :-D
Draganov - специалист
Колеги,форума е "направи си сам" и всеки преценява има ли сили и знания да го направи или не.Аз лично съм задавал въпроси и в раздел строителство и т.н. и сам си редя ламината,сам си сложих гипсокартон на тавана и никой не ми отговори "извикай си майстор".В конкретния случай - една чиста вода върху платка с електронни елементи може да е фатална за тях,ако се включи под напрежение.Но след изсъхване няма елементи,които да "ръждясат" освен някое и друго винтче,каквито няма под панела на този телевизор,защото платките (за които стана дума по-горе)са хванати на пластмасови щипки.Друг е въпроса,ако е залят с агресивна течност,каквато е кока-колата,например.Една компютърна клавиатура залята с нея беше останала без посребрените писти върху фолиото. :partyman:
hidrazin - майстор
Draganov написа:
...В конкретния случай - една чиста вода върху платка с електронни елементи ....
И каква е била тази чиста водя? Дестилирана, дейонизирана? Виж сега, картона и ламината нямат нищо общо с електрониката.
Мисля че е добре да даваш съвети само от неща, от което разбираш. Електрониката явно не спада към тях.
Иначе - прав си. Телевизора си е негов и негово право си е да рискува.
Между другото чистата вода (дейонизирзната) си е много лош проводник. Обикновено трябва напрежение над 60 волта за йонизацията и, за да протече съществен ток през нея.
:partyman:
MamaMy - майстор
Отварял съм стотици електроники пострадали от обикновен конденз. Ако се замислите, той би следвало да е абсолютно безобиден. Все пак е само дестилирана вода. Да, ама не. Платките (които иначе не са железни и не ръждясват) са изгнили. И това не е електролизно корозиране, а си е най-банален меден окис. Всичко е зеленясало и почерняло. Обяснете ми на мен неграмотния от къде тогава са всички щети? Дали да го ремонтирам с надежда или да паля свещички? :-D
Всеки си пати от собствената глава. Въпросите към старило и патили си ги мерете вие.
Последна промяна от MamaMy на съб сеп 27, 2014 11:12 pm, променено общо 1 път.
ivanovbg - майстор
Често ми идват подобни за ремонт, особено след наводненията :)
Изображение
vlax - майстор
stoicho0123 написа:
От автора:
Mamamy, аз благодаря на всички, ако не си забелязал. Иначе как кажеш, баче, ще си паля и свещи, и каквото друга тъпотия ти роди главата... :) :) :) ;) ;) Айде отивай за риба...;) :) А, и забравих да ти благодаря за отговора, че ти е деликатна темата :D :D :)
MamaMy написа:
Към автора: Ще се радвам да не разбереш какво съм имал предвид аз и колегите. Не мисля лошо на никой. Просто предупреждавам когато видя, че има някой заблуден. Ако обаче си почуствал отговора ми като обида, извинявай! Не съм искал. :roll:

ПП и не ремонтирам телевизори ако това си мислиш. Съвсем далеко съм от тях :-D
Ало кълве ли рибата в Плевен?
Защо му се извиняваш като нищо не си му направил за да му се извиняваш-само си му посочил правилния път.
Форума е направи сам,ти и други колеги са преценили ,че не може да се справи сам и сме му показали правилния път за което трябва той да благодари :?:
antonioven - специалист
Не се тревожи, щом ТВ-то работи всичко е ОК. Тези проблеми с окисите се получават при наличието на постоянна влага. Ако е изсушен добре няма основания за притеснение.
Draganov - специалист
hidrazin написа:
Draganov написа:
.
Мисля че е добре да даваш съвети само от неща, от което разбираш. Електрониката явно не спада към тях.
Никога не давам съвети за неща,които не разбирам и в които лично не съм са убедил.И точно от електроника разбирам,защото ми е професия.И в един друг специализиран форум може да прочетеш,че преди 1 месец точно на една платка с фотоприемника на LCD Toshiba 42" "хванах" пробил SMD кондензатор (2мм.,ако размера има значение) и си оправих телевизора. :partyman:
hidrazin - майстор
Draganov написа:
...И в един друг специализиран форум може да прочетеш,че преди 1 месец точно на една платка с фотоприемника ...
Да прочетох. Там стана ясно че си любител. И темата беше нещо от сорта "Първи срещи със SMD елементи".
Там гледам си слагал кондензатор дето да се мандахерца на жици. :-D И сега кое казваш че ти е професия?
:partyman:

Тема "СПЕШНО!!! Залях си led телевизора с вода!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: