Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rolls - специалист
Nimi написа:
Чудих се дали да се включа..

Само няколко забележки и коментари по постовете...

- 4 каналните DVR-и бяха на цени 300-400лв преди години. Сега на по-ниска цена излизат с хард 1TB.
- Прилични камери може да си намериш и тук на цени започващи от около 60лв.
- за споменатите разстояния няма смисъл от балуни и UTP кабел. Коаксиал+2х0.5 ще свършат добра работа за аналогови камери. За IP камери - FTP+2х0.5.
- За IP камерите не ти трябва интернет! Трябва ти локална мрежа която се изгражда с един обикновен рутер. Могат да записват на microDS, на компютър или на NVR. Цените на NVR-ите вече са прилични но в повечето случай камерите и NVR-а трябва да са на една и съща марка. Неприятното е, че външните IP камери все още са по-скъпи от аналоговите.
- UPS-а е задължителен в случая.
Има и HDCVI камерки - 1,3Мп и 2Мп по коаксиал, фиксиран обектив 3,6мм, с ИЧ-подсветка- съответно към 60 и 90 евро за брой.

Монтирал съм на няколко обекта такива и съм очарован от качеството.
Просто за тия пари няма такава камера.
Nimi - специалист
rolls написа:
Има и HDCVI камерки - 1,3Мп и 2Мп по коаксиал, фиксиран обектив 3,6мм, с ИЧ-подсветка- съответно към 60 и 90 евро за брой.

Монтирал съм на няколко обекта такива и съм очарован от качеството.
Просто за тия пари няма такава камера.
Има и такива разбира се. Основното им приложение е ъпгрейд на съществуващо видеонаблюдение с коаксиални кабели или изграждане на ново при пуснати в миналото коаксиали.
Ако ще изграждаш нова система по-добре си пусни FTP+2х0.75.
kuger - майстор
Днес ми дойде камерата LONGSE мод LISG24SHD. Ще пробвам, и пусна клипче. Благодаря на Nimi за сайта!
Много са точни!
nv952 - майстор
kuger написа:
Благодаря на Nimi за сайта!
Е хубоу ама с ченгел ли ще си вадим думите :-D айде да споделиш линка,ако нали ти е удобно. :wink:
kuger - майстор
nv952 написа:
kuger написа:
Благодаря на Nimi за сайта!
Е хубоу ама с ченгел ли ще си вадим думите :-D айде да споделиш линка,ако нали ти е удобно. :wink:
Сайта си е в подписа му
nv952 - майстор
:axe: :prayer: Не съм огледал постовете достатъчно добре.
rolls - специалист
Nimi написа:
Има и такива разбира се. Основното им приложение е ъпгрейд на съществуващо видеонаблюдение с коаксиални кабели или изграждане на ново при пуснати в миналото коаксиали.
Ако ще изграждаш нова система по-добре си пусни FTP+2х0.75.
И нови системи правя с такива камери. Не само ъпгрейд на стари.

Това за FTP+2х0.75 съм за. Кеф ти IP, кеф ти конвенционална с 2 балум-а, макар, че хич не ги обичам тия керпеденлъци 4 камери по 1 FTP, освен ако не е на голямо разстояние разбира се.
Спор няма - бъдещето е в IP-тата, но си имат все още своите малки недостатъци.
За цената на външните IP-та сам го каза. Но май пропусна да споменеш че IP-тата са все още доста кьорави. В смисъл трябва му и осветление.
Вярно, че почнаха им да падат и на тях цените.

Колкото до евтините NVR-и ... ами евтините има за какво да са си евтини. :partyman:
Nimi - специалист
rolls написа:
Спор няма - бъдещето е в IP-тата, но си имат все още своите малки недостатъци.
За цената на външните IP-та сам го каза. Но май пропусна да споменеш че IP-тата са все още доста кьорави. В смисъл трябва му и осветление.
Вярно, че почнаха им да падат и на тях цените.

Колкото до евтините NVR-и ... ами евтините има за какво да са си евтини. :partyman:
На всички камери им трябва осветление! Не само на IP-тата!

720P за 156лв и 1080P за 204лв с ДДС са прилични цени. Друг е въпроса, че са на по-бюджетните марки.
NVR-рите са все още поне два пъти по-скъпи от обикновен DVR дори и на бюджетните марки.

Те марките ако прочетат това ще се зесегнат де :lol: Но това, че ги наричам бюджетни не значи, че са калпави. Хич даже. Много от тях вече са доказали, че може да им се има доверие.
thinkpad - майстор
Nimi написа:
За IP камери - FTP+2х0.5.
Дали IP камерите не могат да работят по POE или не може да се пусне захранване по меден FTP?
Nimi - специалист
thinkpad написа:
Nimi написа:
За IP камери - FTP+2х0.5.
Дали IP камерите не могат да работят по POE или не може да се пусне захранване по меден FTP?
Могат разбира се с PoE които го имат! Някои NVR имат вградени инжектори даже.
А това за захранването по "меден FTP" не го разбрах съвсем :? За ползването на "свободните" 4 жила ли става дума? Несериозно е.. но всеки си решава сам.

Тема "Видео наблюдение." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: