Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lov - майстор
Aaaa.... този номер съм го виждал и аз и то на няколко пъти от пишман майстори. :lol:
Има едно кабелче което е за заземяване на капака. Та понеже е захванато точно до ниворегулатора и при свалянето на капака или не виждат или забравят къде е било захванато после като огледат и видят че има свободна клема и вземат че го мушнат там и после вой че гърмял бушона. :-D
Ниворегулатора е само с две нива на перлите тъй че свободната клема на високото ниво винаги включва, но зависи на къде е обърнат щепсела за да каже бум.
FM STEREO - специалист
alsted написа:
Смятам, че си в грешка. Кое смяташ за "третото положение на нивомера"? Принципно той е за две нива - ниско (за пране и 1/2 при киснене и плакнене) и високо ( за нормално количество дрехи - киснене и плакнене). Нормално отворения контакт на "ниско ниво" е да не допуска включване на нагревателя преди да е налята "минимум" вода (за да не изгори на сухо). Така през него тече най-големия ток - почти 10Ампера. При не най-добър контакт между н.о. пера на "пресостата", следва тяхното загряване и постъпателно придвижване на въпросния елемент към небитието :wink: Лично мнение. Ако някой има друго обяснение - моля да сподели Изображение
От "високото ниво" се ползва само нормално затворения контакт (т.е. този, който при достигане на въпросното ниво на водата в казана, се отваря и спира притока на вода чрез изключване на магнетвентила.
Не е само това,нивомера не позволява включване на центофугата при положение,че в казана има вода!
На самият нивомер има винчета за регулировка на нивото на водата.

Тема "Перла 05 - прелива" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: