• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogyto - специалист
nv952 написа:
Колега...твоя ват метър колко струва и от къде.Гледам че може да се вкл до 3000 вата консуматор и мери от 1.5 вата,така че ще ми е полезо това уредче.Сори за спама.Само да не е от амазон или Ибей.
На "Конрад" има над 5-6 модела най-различни
Valkooooo - специалист
gogyto написа:
nv952 написа:
Колега...твоя ват метър колко струва и от къде.Гледам че може да се вкл до 3000 вата консуматор и мери от 1.5 вата,така че ще ми е полезо това уредче.Сори за спама.Само да не е от амазон или Ибей.
Преди време от Баумакс си бях купил подобен уред , към 20тина лева беше.
gogyto - специалист
Valkooooo написа:
gogyto написа:
nv952 написа:
Преди време от Баумакс си бях купил подобен уред , към 20тина лева беше.
Да, и там има и на други места,ама на конрад има разнообразие и цената на най - евтиния беше към 8-9лв,според екстрите за отчитане към всеки един от тях, за това го пращам натам :lol:
DMN - майстор
А ето и реалната форма на тока на лампата, която измервах с ватметъра:
Прикачен файл:
P1130160.jpg
така че 8180 е прав за това, което написа :
8180 написа:
Очаквах някой да спомене, че масовите мултицети са калибрирани за мерене на СИНУСУИДЕЛЕН сигнал (ток в случая). Крушката, както и много други устройства днес са далеч от това и измерването ВИНАГИ е грешно! По-читавите, по някаква причина имат True RMS.
nv952 - майстор
http://www.panda-bg.com/product.php?lang=bg&code=340580
Средноквадратична стойност -True RMS-ДА
Търсих ватметър но в конрад нямат налични...ще почакам.
пп.Май няма да дочакам да заредят в конрад :-D
http://www.tashev-galving.com/033+BRS+7 ... 1%8A%D1%80
gogyto - специалист
nv952 написа:
http://www.panda-bg.com/product.php?lang=bg&code=340580
Средноквадратична стойност -True RMS-ДА
Търсих ватметър но в конрад нямат налични...ще почакам.
пп.Май няма да дочакам да заредят в конрад :-D
http://www.tashev-galving.com/033+BRS+7 ... 1%8A%D1%80
Абре ,много дебелак тва, купи през сайта им. :) Няма да го посочвам, че не знам тук как стои въпроса с рекламите.

П.П: То пък сложили в сайта само три от тях и то най скъпите, тука в Русе при нас е заринато, аз моя си го взех от тук има няма век 2-3 години за 17лв....
TiratroN - специалист
Измерих жична 60 ватова лампа.
Уреда показва глупости... докато не цъкнах едно копче. На екрана се изобрази синусоида и закова на 259 мА, което при 230 волта е почти 60 вата.
Измерих с тая синусоида въпросната ЛЕД лампа и стойността беше 6 вата (както ми показва и електромера).
Обаче когато измерих малката ЛЕД лампа (за която електромера показва 1.6 вата) изчисленията бяха че е 12 ватова лампа.
Явно устройството на малката лампа е различно от това на голямата.
Моят електромер не е като тоя тука Volkraft, ама пак си ги показва добре нещата.
DMN - майстор
TiratroN написа:
Обаче когато измерих малката ЛЕД лампа (за която електромера показва 1.6 вата) изчисленията бяха че е 12 ватова лампа.
DMN написа:
с мултицет нищо не може да се измери точно, защото както се вижда косинус фи е далеч от единица, а вие него не го смятате въобще във формулата, от там и грешките.
nv952 - майстор
Аз мерих 100 ватова с жичка с даде 00.38А и излиза 87 Вата :?
DMN - майстор
Има три варианта:
1. уреда ти не измерва вярно ток
2. уреда ти не измерва вярно напрежение(подозирам, че не си измерил напрежението)
3. лампата не е 100 вата, нищо че пише толкова на нея(най-вероятно е И това)
Тук косинус фи е единица, така че не влиза в сметките.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Измерване на консумация на LED лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: