Схванал си идеята
по нагоре "фиката" ти е дал снимчица с ясноти, ма за сега ти се дръж за звездата, оти си требе и четене 

bulhomes2 написа:Демек - и тоя е звезда. Както и по-нагоре казах - заебавам триъгълника като опасен и вече сме приятели само със звездата.До тука е така до средно мощни двигатели до около 3kW. Не че няма изключения но по горе пишеш че имаш и 5,5kW те в повечето случаи са триъгълник звезда 380/660. За него не е проблем да се пусне директно на триъгълник но ако е лабава инсталацията гаснат ламбите у селото:lol: осбенно ако е по як. То не е добре и за двигателя защото пусковия ток скача няколко пъти и за това в свързване звезда му се подава пак 380 волта и като развърти се превключва на триъгълник.
ПП. Я да видим дали ми просветлява. У нас междуфазовото напрежение е 380V (или 400 - за 20V спор няма да правим). Обаче в други държави може да е 220 (230)V и в тях се връзва на триъгълник, а у нас - звезда.
bulhomes2 написа:МалейййПрикачен файл:download/file.php?id=94773&mode=view
П. Петков написа:Нормален асинхронен двигател може да се стартира плавно (Но не непрекъснато в "старт-стопен" режим, както е при струговете!), като се направи фазово управление (мек старт) едновременно на две от фазите.Виждал съм този мек старт осъществен със бубина на едната фаза на мотор 5 кв пак в текстилната промишленост и в зависимост от това колко да бъде мек старта се регулира механически. Пуска на машината е с два бутона .
Това решение съм го срещал някога в машините за текстилната промишленост, където плавният пуск е определящ за предотвратяване на "късането" (при старт) на разните му там нишки, вътъци и "върви". Най-простата схема е с два, синхронно регулируеми ЛАТ-ери, свързан към линейнните напрежения на съответната регулируема фаза и нерегулируемата. Началното състояние на латерите е близо до "нулевото". При включване и бързо плъзгане на
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: