• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miroki - майстор
Да, то се води открит монтаж, и ще стане.
toolegittoquit - майстор
ZEDYCUS написа:
Старото табло в коридора беше от тези черните БГ табла, резервни предпазители не продават никъде, търсил съм.
Ето ги обемен монтаж
50А - обемен монтаж
25A - обемен монтаж
16А - обемен монтаж
10A - обемен монтаж
miroki написа:
Значи ще търся такива предпазители. Ако не намеря ще виси като на колегата.
DIN шина не можеш да сложиш в таблото? Място ли няма? Моето табло след ремонта е външен монтаж, даже има 2. Грозно е. Само че моите бяха с обикновени бушони и не можех просто да сложа DIN шина. И понеже не мога да къртя достатъчно дълбоко да вкопая табло, така стана.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
Ето ги обемен монтаж
50А - обемен монтаж
25A - обемен монтаж
16А - обемен монтаж
10A - обемен монтаж
Първите три не са същите като нашенските черни от последния линк. Руски са и са доста по-големи.
:partyman:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Първите три не са същите като нашенските черни от последния линк. Руски са и са доста по-големи
Всъщност си прав. Освен да се пита във Викиват. Гледам, че и ЕлпромЕлин на сайта си още продават табла цели с такива предпазители, но кой знае от кога не са обновявани. Най-лесният вариант е да се добави DIN шина в съществуващото табло. Ако на автора не му хареса резултата, винаги може да смени таблото. Или за тия цени по 90 стотинки в Продавалника да се купят по 5 от всеки тип. :-D
hidrazin - майстор
За кое по-точно да се пита във Викиват???
Между другото и тоя черния от последния линк също е руско производство - поне по маркировката дето се вижда на тяхната снимка.
Този модел АЕ1031 (черните) се произвеждаха както у нас, така и в СССР.
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
За кое по-точно да се пита във Викиват???
Да се разпита дали няма останали бройки АЕ1031 над 10А. Другият вариант е борсите. Проблемът при борси като OLX е, че всеки си продава. Не си уверен за качеството, не че в търговската мрежа е гарантирано. Да вземе да сложи DIN шина и да подмени всички или да вземе от OLX по 5 от 16 и 25А и това е. :)
hidrazin - майстор
Няма какво да се разпитва. Нямат. То и от тези 6А и 10А имат останали по 10 бройки. То кой е луд да им ги купува?
Иначе тук има останали бройки:
http://3x3bg.com/index_files/Page4937.htm
Но пак няма смисъл. Просто са си калпави предпазители с малка изключвателна способност - едва 2,1кА.
То за същите пари ще си вземе истински.
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Няма какво да се разпитва. Нямат. То и от тези 6А и 10А имат останали по 10 бройки. То кой е луд да им ги купува?
Значи предвид окомплектовката с витлов предпазител, изключването е гарантирано във всеки случай. Иначе в битова инсталация сигурно е трудно да се направи 2kA ток на късо съединение, но.. :razz: Иначе си прав. DIN шина и нови е по-удачно. Аз да попитам, така и така се разви темата за външните табла - виждали ли си тези на Elbi? Страшно малко място имат вътре, невъзможно е да скатаеш нулевите проводници с нулева шина, да не говорим фазовите с аванс. Имаш ли такова впечатление от тях? Питам между другото, а защото и авторът ако реши да сменя табло, трябва да избира внимателно.
Ето за това говоря - ЦЪК Само не можах да разбера защо за 2 предпазителя е 4лв, за 4 е 5лв, а за 6 е 9лв. :? Тъй като не сметнах навреме правилно се оказа, че 4-ката не ми стига и се наложи да добавя двойка до нея. :x Има много малко място вътре според мен. Интересното е, че да си купиш 4+2 е по-евтино от 6.
miroki - майстор
Преди време купих за друго място, но ми остана един 3 полюсен на шнайдер 25 А.
Стават ли да се срежат калпачетата на лостовете и да се ползва като 3 предпазителя?
Изображение
Аз тези черните още не ги знам колко А са 8 те + керамичния.
Еврошина нямам представа дали ще влезе вътре, и дали ще може да се закрепи. А сигурно и капак ще се търси после.
todortv - майстор
Видя ли линка, който ти дадох на предната страница?
Не може да го разделиш, защото има кухи нитове през трите.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Въпрос относно автоматични предпазители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: