Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miroton - майстор
То като видиш някои да е мачкал в тв или нещо друго направо се хващаш за главата и връщаш изделието-всеки за да сменя кондензатори разбира нещо или не разбира-щото е на мода :lol:

има си и старателни хора та там е по добре

пък и клиенти се питат да ли искат шушокон сун кон и др. или маркови и накрая все избират евтинджока

пък и имаше случка с едно дъно сменам ги с хитано и след седмица се надуха после се сменят със сун кон и кара вече 2 години -а сега де
miroton - майстор
DundyTheCroc написа:
Миро, предполагам ти е ясно, че електрониката ми е само хоби и не си вадя хляба с това. За сервиз освен всичко друго си трябва и техника, а не само един прост мултицет. Човека се чуди как да си оправи сам техниката и разчита на полезни и лесни съвети. От това, което ми е минало през ръцете на 80 процента проблема е бил в кондензатори, говорим за компютърна техника, която сам съм ремонтирал. Хайде със здраве и без лични нападки :partyman:
Нападки няма,ще помогна където мога, но малко и питащия да знае какво прави(не визирам автора на темата) :drinkers:
toolegittoquit - майстор
miroton написа:
пък и клиенти се питат да ли искат шушокон сун кон и др. или маркови и накрая все избират евтинджока
пък и имаше случка с едно дъно сменам ги с хитано и след седмица се надуха после се сменят със сун кон и кара вече 2 години -а сега де
Избират евтинджоса, защото като им кажеш за едно Hitano или Nichicon при цена от 50 стотинки за брой някаква сума като 2лв на кондензатор... Мислиш, че не ги знам далаверите ли? Малко останахме съвестни хора. :) Аз имам тука JWCO, Secon, Sanyo, Nichicon, OST. Обаче Suscon никога няма да купя вече. Слагам OST всичко работи. Слагам на едно място Suscon, уреда не иска да работи. Сменям втори път с други и всичко работи. Има марки и йофтино, което никога не бих купил, сложил и предложил вече. Ех, ако не бях толкова мързелив, щях да го работя.. :partyman: Така де, грък съм по душа. :drinkers: Узо и сиртаки. :finga:
Иначе аз си се радвам на Ц20-05, понеже съм умен и не погледнах контактите на батериите и проводниците. Друго си е да имаш и някое осцилоскопче, голяма работа е. Ама да не е руско на 40 години, че и там ще падне смяна на кондензатори и механични елементи. Сега гледах едни нови и имах удоволствието да поработя. Ама то ти изчислява честоти, нива, периоди - голяма работа. Не като гламав да стоиш и да броиш чертички. :axe: Ох, наздраве!
miroton - майстор
Виж какво открих в захранване V TAC свтнисе :lol: имаше някаква такава реклама

Прикачен файл

07072015772.jpg

Прикачен файл

07072015770.jpg

Прикачен файл

07072015768.jpg

Прикачен файл

07072015762.jpg
hidrazin - майстор
Ми хайде, сменяйте му на тоя Самсунг електролитите и дано да тръгне. :-D

Изображение

:partyman:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Ми хайде, сменяйте му на тоя Самсунг електролитите и дано да тръгне.
Я, я покажи блока за захранване. Защото това е управляващата част. Покажи захранващата. :wink:
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
Защото това е управляващата част. Покажи захранващата. :wink:
Че кой е казал къде е проблема? И така ли викате у ваше село на mainboard-а - управляваща платка. :-D
А като искаш да видиш power board-а на тоя телевизор си го намери сам.
На снимката има достатъчно информация за да откриеш каква е "захранващата част". :razz:
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Хидра, предполагам си дал самсунгската платка да видим, че е с керамични кондензатори :wink:
Иначе ей го захранването за тази платка, не са минали без електролити там
Изображение
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Че кой е казал къде е проблема? И така ли викате у ваше село на mainboard-а - управляваща платка.
Това е т.нар модул/платка управление/контрол. Платка "захранване" е друга. Така де, mainboard и power board. Не харесвам чуждиците, още по-малко вмъкването на директни чужди думи в езика. Извини ме, че видиш ли съм го писал на български. А проблема никой не е казал къде е. При LCD-тата доста често са кондензатори в модул "захранване".
gogo7777 - майстор
Ако не стане с подмяната на кондензатори се подменят и джъмперите.....ефтини са и лесни за подмяна :lol:
Тия кондензатори защо толкова бързо "съхнат"....икономиката ли е виновна или китайците. Някъде бях чел, че вентилатора в подобна техника им съкращавал живота, верно ли е :?

Тема "GRUNDIG" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: