Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
...Тия аз не бих. По-скоро червените с Push системата...
Това няма никакво значение и не е меродавно. Ти даже уреди за вграждане не си виждал... :-D
Ся ако може да обясниш за кое червено WAGO става дума?
Щот не е само едно червено пък си имат и модел. Не е страшно ако вземеш да го напишеш.
:partyman:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Ся ако може да обясниш за кое червено WAGO става дума?
"КЛЕМА 3х2.5-6mm2 773-173 WAGO" Все пак, обаче тези клеми не са директно да стоят разхвърляни, трябва да се подредят в кутия. За 2.5mm2 е все тая, аз лостчето го избягвам заради особени моменти при поставяне на 4mm2 масивен проводник и защото твърде лесно се разглобяват(вади проводника)
hidrazin написа:
Ти даже уреди за вграждане не си виждал..
Съм. Щом пише 230V, значи всичко е свързано на един общ L извод и това е. Е, в някои случаи може да се наложи сам да го направиш това. :?
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
hidrazin написа:
Ти даже уреди за вграждане не си виждал..
Съм. Щом пише 230V, значи всичко е свързано на един общ L извод и това е...
:lol:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
:lol: :partyman:
Мчи ко? :cool: А иначе сериозно, приятелю - зависи от уредите, повечето които имат възможност за работа на 3 фазен ток, често са свързани в монофазна конфигурация, ако го позволяват. И така се продават с мостчета на правилните места. :) Прозвучах по-рано смешно, ами нека е така. :razz:
sirko - специалист
Нещо на тези клеми им нямам доверие, евентуално бих ползвал такива за осветление само.. предпочитам хубава "спайка" със запояване и бишоп отгоре и натикани в разклонителна кутия
hidrazin - майстор
Въобще не е важно ти на какво имаш доверие и какво предпочиташ.
Запояването няма място в електротехниката - то е за електрониката. Спайката въобще няма да я коментирам.
Все пак нито си електротехник, нито имаш някакъв опит в тази област.
Ама решението си е твое - ако искаш може да ги съединиш с вързване на морски възел.
sirko - специалист
Че какво лошо има на спайката и запоена отгоре? То едно време сигурно само с клеми се е работело, качествена спайка кара до живот!
hidrazin - майстор
То навремето се използваха такива контакти. И те карат до живот но не е правилно да продължават да се използват.
Както казах - който иска нека си стои в миналото. А ти си ги прави както можеш и както искаш. Все пак ти си решаваш.
Прикачен файл:
Стар контакт.jpg
Стар контакт.jpg (64.27 KиБ) Видяна 1147 пъти
jekasus - майстор
hidrazin написа:
Запояването няма място в електротехниката
Май се изхвърли малко :-D
hidrazin - майстор
Давай да видим къде го има. Говорим са силова електротехника, нали? :-D

Тема "Питане за захранване" | Включи се в дискусията: