moimoimoi написа:viewtopic.php?t=49400&start=40Прав си и моя електромер е същия луничките консумират колкото пише на тях.
освен косинуса влияе и формата на синусоидата
при мен електромера на EVN показва и моментна мощност,това е показание с номер 15.7.0
и колкото пише на лед лампата ,толкова показва и електромера
Здравейте отново. Време е да продължа моята сага. Тавана го уредих с лед лунички на 220в. но си имам един шкаф на който не мога да монтирам от този модел и сложих от тези: .
Направих си изправител за старото трафче електронно, но има проблем след известно време започва да пулсира. сложих една от старите ампули същата работа.След това ми хрумна да я свържа преди изправителя и мигането спря.
Но проблема е че ледовете са 4200 келвина а лампичката жълтее и е много дразнещо. Молбата ми е към по знаещите да ми нарисуват една схемичка за захранване с гасящ кондензатор, мога да я сглобя но не знам как се смята. Не ми се купуват повече трафове. Ледчетата от зад имат един грец и 4 съпротивления по 470 ома, свързани са на 4ри групи по три диода последователно. На 12в. са но ако е по лесно изпълнението на захранването мога да ги навържа и последователно. ледчетата са три броя по 2 вата.