Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tacho6 - напреднал
moimoimoi написа:
viewtopic.php?t=49400&start=40
освен косинуса влияе и формата на синусоидата

при мен електромера на EVN показва и моментна мощност,това е показание с номер 15.7.0
и колкото пише на лед лампата ,толкова показва и електромера
Прав си и моя електромер е същия луничките консумират колкото пише на тях. :supz:
tacho6 - напреднал
Здравейте отново. Време е да продължа моята сага. Тавана го уредих с лед лунички на 220в. но си имам един шкаф на който не мога да монтирам от този модел и сложих от тези:
Прикачен файл:
783_1770-80x80.jpg
783_1770-80x80.jpg (2.63 KиБ) Видяна 1213 пъти
.
Направих си изправител за старото трафче електронно, но има проблем след известно време започва да пулсира. сложих една от старите ампули същата работа.След това ми хрумна да я свържа преди изправителя и мигането спря.
Но проблема е че ледовете са 4200 келвина а лампичката жълтее и е много дразнещо. Молбата ми е към по знаещите да ми нарисуват една схемичка за захранване с гасящ кондензатор, мога да я сглобя но не знам как се смята. Не ми се купуват повече трафове. Ледчетата от зад имат един грец и 4 съпротивления по 470 ома, свързани са на 4ри групи по три диода последователно. На 12в. са но ако е по лесно изпълнението на захранването мога да ги навържа и последователно. ледчетата са три броя по 2 вата.
Последна промяна от tacho6 на пет апр 01, 2016 5:06 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Жълтеят щото такива си купил.
Схемата с гасящ кондензатор не е галванично разделена от мрежата.
Тоест може да се използва само в затворени осветителни тела за да не може да се докосват диодите, платките ...
И престани да се опитваш да "издялкваш" разни недодялани неща.
Козата си иска пръч и не важно какво искаш да купуваш и какво не искаш.
Слагай им някакво такова захранване и толкоз.
:partyman:
tacho6 - напреднал
Ледчетата си имат метален корпус и стъкло, и няма начин някой да си навре пръста там.Тоест затворени са.
А в случая ми жълтее крушката ,а не ледовете. И бърка общия фон.

Тема "Подмяна на халогенни лунички с led." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: