Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
taralej - напреднал
Да аз съм ги пущал имам 2 . Но са Пловдивско производство . От техния въздух не се притеснявам но виж от този който дишаме извън дома си се притеснявам повече . Той е най мръсен в цяла България. А от климатиците не е ли мръсен те да не би да го пречистват Ако имаш предвид двата филтъра те прахоляк не пускат но въглеродния диоксид от колите го пущат.
taralej - напреднал
Моля модератора да заключи темата поради това че мненията по нея придобиха съвсем друг характер. Почнах да съжалявам че я отворих.
ZMeyGorianin - майстор
Айде няма нужда от затваряне! Покрай разводняването се посочи много полезна информация, която ще помогне на хората с подобен проблем!! Или след като ти си свърши работата, вече няма нужда от темата?! Най-много може да се поразчисти!
taralej - напреднал
Не забравяйте че темата беше за благодарност .Можех и изобщо да не пиша. Освен това тя се дублира с другата тема . А моята се превърна в извор на мнения за доказване кои климатици са буклуци кои не . А това няма нищо общо с благодарноста ми .
Здравейте тази платка вьв вьншното тяло ли се намира.
hidrazin - майстор
Във вътрешното. Тези боклуци нямат никаква електроника във външното тяло.
:partyman:
zdravcho - специалист
При децата има един хипер инвертор Митцубиши 35нещо си, а в спалнята с жената се топлим с еднаааааа... Осака 9-ка разбира се. Миналия отоплителен сезон реших да видя колко НЕикономична е Осака-та. За целта на проверката взех от един познат от онези измерители на мощност дето показват в момента напрежението, колко ток се харчи, cos фи, мощност и т.н. Не че са еталон на който да вярваме 100%, но каквато и грешка в отчитането да има ще е една и съща. И в два последователни дни с приблизително едни и същи температури, в една и съща част от денонощието, за едно и също време, зададена една и съща температура да поддържат. Разликата между консумираната енергия от двата климатика беше с минимална разлика. :? А очаквах да е по-фрапираща. Ако не съм затрил снимките ще посоча конкретни данни
hidrazin - майстор
Сравнението е много показателно и .... некоректно.
Щом една Мусесака 9000BTU е глътнала колкото един инвертор Mitsubishi 12000 BTU
инвертор Митцубиши 35нещо си
това автоматично показва че инвертора е към 30% по-икономичен.
Разбира се пробите щяха да са далеч по-коректни ако двата климатика бяха ... в една и съща стая.
Освен това има и друга страна - комфорта. Няма как да се сравнява един сплит с инвертор по този показател.
zdravcho - специалист
Аааа то сравнението не е коректно от никъде - просто исках да ги съпоставя при това положение в което са. Тя идеята тръгна от там, че майката мрънкаше,че лятото от време на време и било много горещо, щото стаята и е с южно изложение изцяло вътрешна, което е добре за зимата пък. Ииии така по едно време си мислих да прехвърля Осака-та при тях, а аз да инвестирам в нещо по-добро. Амааа не се случиха нещата за сега... Та за пробите при мен и стаите са различни - детската е по голяма, външна, и по-топло държим там ...май все плюсове за Митцубиши-то. За истински сравнителен тест наистина трябва едни и същи машини като капацитет в едно и също помещение и равни всякакви други условия. А относно комфорта спор няма - при обикновените машини температурата шава повече. То от към комфорт в това отношение най-добре радиаторче под прозореца, амааааа радиаторчето иска топла вода...
hidrazin - майстор
Ами беше добре да се уточнят нещата.
Виж че някой прочел и сметнал - няма разлика между слит Осака и инверторен климатик.
Що да хвърля тогава пари на вятъра? :-D
Иначе миналата седмица смениш единия климатик SHARP (чист японец) пак с друг чист японец Hitachi.
Добре че от Шарпа свикнах с японските йероглифи че да мога да се оправям и с дистанционното на Хитачито. :-D

Тема "Ремонт климатик Осака" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: