Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DundyTheCroc - майстор
Сега се зачудих генератора, който ползвате, няма ли изход на 12 волта, повечето имат?
hidrazin - майстор
Някои генератори имат изход за 12 волта но той обикновено държи натоварване 5-10А.
Освен това в инструкциите на някои генератори изрично е записано че този изход служи само за зареждане на акумулатори.
Четно казано на тоя 12 волтов изход освен някоя преносима ламба за 12 волта нищо друго не бих включил.

Изображение

:partyman:
estorm - специалист
Генератора е Хонда, но не е голям и на 12в. е уточнено в упътването да не се ползва за голям ток. На 220 работата заспа и няма брум с 22000мкф. За пробата първо сложих грец кбпс3510 и не грее толкоз закрепен за корпуса на металната кутия. Обаче и времето е студено а лятото ще видим как ще е. Натоварен от 16,5в пада на 15в. Трафа се оказа, че е 400 вата а усилвателя явно не консумира повече от 100. Доволен съм от резултата лумкането е предостатъчно :lol:
Обаче това с намирането на подходяща метална кутия се оказа проблем.
Как си решавате това да си намирате подходящи кутии за монтаж на разни хоум мейд изпълнения?
Аз срязах и прекроих една от табло ама то грозна картина стана. Тороидалния е компактен и кондензатора не е толкова огромен та имам нужда от нещо по малко. Из продавалниците не намерих засега.
nikolov333 - майстор
estorm написа:
Генератора е Хонда, но не е голям и на 12в. е уточнено в упътването да не се ползва за голям ток. На 220 работата заспа и няма брум с 22000мкф. За пробата първо сложих грец кбпс3510 и не грее толкоз закрепен за корпуса на металната кутия. Обаче и времето е студено а лятото ще видим как ще е. Натоварен от 16,5в пада на 15в. Трафа се оказа, че е 400 вата а усилвателя явно не консумира повече от 100. Доволен съм от резултата лумкането е предостатъчно :lol:
Обаче това с намирането на подходяща метална кутия се оказа проблем.
Как си решавате това да си намирате подходящи кутии за монтаж на разни хоум мейд изпълнения?
Аз срязах и прекроих една от табло ама то грозна картина стана. Тороидалния е компактен и кондензатора не е толкова огромен та имам нужда от нещо по малко. Из продавалниците не намерих засега.
Ами има си кутии..въпроса е в размера http://tpetrov.com/search.php?s=%EA%F3% ... 0%EB%ED%E0 и https://vikiwat.com/kutia-aluminieva.html и още http://www.elimex.bg/search.html?phrase=кутия+метална
hidrazin - майстор
То с кутиите е проблем от време оно. Обикновено цената им е такава сякаш са пълни с електроника.
Все ки се спасява сам. Използвам кутии от компютърни захранвания за някои неща - те ми идват без пари.
Скоро купих и 30-тина нови кутии от СОТ централи с различни размери.
Ей така, да имам при нужда.
estorm - специалист
Да първо като видях на петров цените за празни кутии се сетих, че ще е трудна задача. В продавалника изскачат някакви от сот/кабеларки втора ръка ще дебна за размери защото вече три си правя преправяйки т.е разваляйки далеч по хубави кутии. Чак ми се прииска да си направя един домашен абкант /видях една тема и е лесен/ ама то ще трябва и боядисване после и ще стане една...В сайта викиват май мернах едни добри за други мои цели добре, че ми напомнихте за него. Обикновено поглеждам петров и елимекс само.
Имам толкова висящи захранвания, че ако не ги подредя най после ще ям тоците скоро :lol:
hidrazin - майстор
estorm написа:
Имам толкова висящи захранвания, че ако не ги подредя най после ще ям тоците скоро :lol:
Тока (променливия) помага за ревматизма. :-D
estorm - специалист
Мммм ей тук пробвах и правия. Копелетата после ми показаха, че акумулаторното им е с размера на тристаен :x

Прикачен файл

rdmadrid.JPG
rdmadrid.JPG (57.87 KиБ) Видяна 1100 пъти
hidrazin - майстор
Че кви си ги дръвчил в MDSCC в Испания? Това на снимката е 70-метровата антена.
Иначе правия ток е кофти. Не помага за ревматизма а само прави електролиза на кръвта. :-D
estorm - специалист
Тогава /преди 10г/ живеех в Мадрид. Гаджето ми работеше там и кога бе дежурна уикендите ходих да и правя компания. Радиотелескопа без съмнение е впечатляваща гледка. Невероятен кеф дори за големи като го врътнат нанякъде. В цялата база няма променлив ток. И до един всички кабелаци са яко екранирани. И само да кажа на тия дето си мислят, че правия ток е безопасен. Б@си м@мата - три пъти преди това съм имал вземане даване с 220. Предпочитам пак три пъти да ме тресе той пред това пак да усетя как времето спира и от 1,80 се изпъваш до 2 метра и как сърцето ти прави бавно ама много бавно едно салто. Било е секунди ама наистина почваш да възприемаш времето по друг начин.

Тема "Въпрос за грец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: