• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ESPACE - майстор
kozl написа:
Та как формулата U=IхR може да подскаже кое е първичното :roll:
Никак не може да ти подскаже, защото това не е основната формулировка на законът на Ом (I=U/R), а формула преобразувана от нея. И основното е потенциалната разлика, тока е следствие.
kozl - майстор
:?
Ако кондензатор е зареден, в него има напрежение. И протича ток, защото няма идеален изолатор и се саморазрежда. Но кое е първичното за кондензатора тока или напрежението :?
Ако е напрежението, кой го е заредил кондензатора тока или напрежението :?
Е те тва е подвеждащ въпрос, другият е за яйцето и кокошката и там отговорите са безкрайни, защото познанието е необятно и колкото повече ......, много повече ......, че не знаеш.
toolegittoquit - майстор
kozl написа:
Ако е напрежението, кой го е заредил кондензатора тока или напрежението :? .
Има напрежение, а има и пад на напрежение. :partyman:
gogo7777 - майстор
Полупроводници ли ще се намесват...
toolegittoquit - майстор
gogo7777 написа:
Полупроводници ли ще се намесват...
Защо?
fikata - майстор
johnity написа:
Здравейте! Искам да ви попитам тока от напрежението ли произлиза или напрежението произлиза от тока?
Моля Ви обяснете.... :)
johnity, предлагам ти довечера пак по късна доба да пуснеш нова тема:

Въпрос за Електротехници 2
:
Кое е по опасно за човека - тока или напрежението ? Или кое убива човека -тока или напрежението?
:-D
toolegittoquit - майстор
fikata написа:
Въпрос за Електротехници 2[/b]:Кое е по опасно за човека - тока или напрежението ? Или кое убива човека -тока или напрежението?
:-D
Убива токът. :drinkers: Пусни си един генератор Ван Де Грааф, който може да докара до 100 000V, ама няма да те убие. А обикновените 220 волта в контакта ще те направят на препечена филийка. :-D
stoianov_n - специалист
Извинявам се, обърках темите.
Последна промяна от stoianov_n на пет ное 27, 2015 2:44 pm, променено общо 1 път.
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Ако искаш да отворим друга тема.
Твърдо не. И това не е част от поста/мнението ми. Това е част от подписа ми.
rositodor - специалист
elenmet написа:
Tокът е хипотетичната фикция на концепцията магнетизъм - проф.Минчо Златев
Евала....това е най-точното обяснение какво е електричен ток!Не го казвам със сарказъм.....Това,което е написано в учебниците че тока е "Насочено движение на електрични заряди" е пълна глупост.Ел. зарядите не се движат,те просто отдават енергията си един на друг! :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Въпрос за Електротехници" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: