Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toolegittoquit - майстор
gnt69 написа:
С дистанционно даже. :?
Нидей ве. Това не е галванично разделено и се зарежда с 220 волта. Ужас. :!: :!: :axe:
monster18 - специалист
Аз ги знам тези но искам да си направя сам със материалите които имам а и да има с какво да се занимавам през свободното време ;)
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
Нидей ве. Това не е галванично разделено и се зарежда с 220 волта. Ужас. :!: :!: :axe:
Тоя "разбирач" пак се изходи по въпроса.

Изображение

Между другото с компютърно захранване вероятно ще има проблеми.
Преди да го ползва за тая цел трябва да му се "бае". :-D

:partyman:
kozl - майстор
Аз доклолкото рабрах от дългото описание докато се зарежда се не ползва. Или иначе казано, докато го пълниш с ток, не празниш джангър. :lol:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Тоя "разбирач" пак се изходи по въпроса.
Аре, запри се разбирачо. Признавам, прав си. Това било с адаптер. Имаше едни Ваксиба ли, какви. Те бяха с кабел, който директно се включваше в контакта. :axe: В случая аз греша, ти си прав. Имало адаптер това чудо. Не съм погледнал хубаво обявата. Аз в преебалника за малко повече от тия пари бях пуснал CD/радио Филипс, а ще си купя тоя боклук за 30лв с доставката - да-да... А кастофон на АТХ съм пускал, да го пробвам. Работеше.
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
Между другото с компютърно захранване вероятно ще има проблеми.
Преди да го ползва за тая цел трябва да му се "бае".
Аз им слагам по една лампа 15-20W от автомобил на 5-волтовата линия. Стабилизира се 12-ската. Иначе си стои на 11,5V под лек товар. Пак ще свири, но нека си е на номинално напрежение.
kolev_k - специалист
Темата я имаше някъде във форума не можах да я намеря.Аз съм си правил система със захранване от АТХ -свиреше повече от перфектно,с качествени колони разбира се.Само че трябва да елиминираш токовата защита защото се задейства при включване.Представлява едно малко ториадално трафче на което трябва да шунтираш намотката.
inspo - майстор
Ползвам един радиокасетофон за същата цел и го захранвам с адаптер 12в 1 а , никакви грижи. Свири си добре без да загрява нищо. Тъй че пробвай с това което имаш пък , ако не стане после ще му мислиш. Но според мен няма да имаш проблем.
Tiger221 - специалист
Аз имам подобна система на село,ползвам стар акумулатор и някакво старо руско зарядно 0,5А ,което служи за поддържане на акумулатори. И две тонколони по 25W от форд фокус 1. По-големият проблем е антената ,особено,ако е на място,където няма добър обхват. За антена ползвам една огъната медна тръбичка за газ,метната на покрива.

Тема "Авто касетофон в работилницата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: