Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Климатик с черен кабел има ли......?Всички са масово с швпс или там другия H7незнам си кво беше и той бял....И лявото черно нещо е сдробясано от всякъде...
Andri01 - майстор
quote="Andri01"]Пишещият нещо се е объркал !Ако при пробива е станало късо,климатика няма да работи! [/quote]
И що реши така?
:partyman:[/quote]
Хидра,да си видял апаратура да работи след к.с.? Или е нямало к.с. или не работи -избери си едно от двете! А иначе-автора на темата нещо се покри!? Явно толкова го и интересува въпроса или вече си го е решил и сега само ни чете глупостите . :lol:
fikata - майстор
Хидра,да си видял апаратура да работи след к.с.? Или е нямало к.с. или не работи -избери си едно от двете!
Майсторе, на тебе не се ли е случвало с инструмент/ клещи, отверка, в случая свредло и др/ да направиш моментно к.с., но след възстановяване на предпазителя консуматорът пак да си има ел.захранване ? :-D
Въпреки нарушената здравина на изолацията при моментната интервенция.
Andri01 - майстор
Да,след възстановяване на изгорелия предпазител/ а и неговата роля е за това-да предпази апаратурата/, но пишещия никъде не споменава,че е възстановил предпазителя,нали!???
shadow__01 - майстор
Andri01 написа:
Да,след възстановяване на изгорелия предпазител/ а и неговата роля е за това-да предпази апаратурата/, но пишещия никъде не споменава,че е възстановил предпазителя,нали!???
Ролята му е да пази проводниците и като цяло инсталацията, не апаратурата.
А автора на темата никакъв го няма отдавна. Явно не му е проблем или е извикал направо техниците. Да сподели какъв е бил проблема поне.
Малко странно ми се видя как с една дупка е наранил едновременно и двете тръби (или кабели).
fikata - майстор
Andri01 написа:
Но той пише:
и стана късо съединение. Кабела е леко засегнат , климатика работи нормално но не знам дали да го оставя така като само го изолирам с изолирбанд. Моля за съвет
Допустимо е за момент свредлото наранявайки изолацията за миг да е докоснало фазовия проводник без да го среже.
А ти майсторе пишеш:
Хидра,да си видял апаратура да работи след к.с.? Или е нямало к.с. или не работи -избери си едно от двете! А иначе-автора на темата нещо се покри!? ...
А и още нещо. На тебе не ти ли се случвало да предизвикаш неволно моментно късо то да се прекрати преди да изключи предпазител ?
Andri01 - майстор
За 40г. в занаята не ми се е случвало"моментно" късо / освен ако вместо предпазител има ...пирон /. Виж правил съм нарочно к.с.- за да не ходя да свалям предпазителя/ от мързел,но аз винаги съм работил сам и няма опастност някой да го вдигне. Въпрос на ситуация :).
FM STEREO - специалист
Ако предпазителя е витлов и подсилен с една камара телове,при моментно късо може въобще да не изгори.
petkomz - специалист
hidrazin написа:
Само аз ли съм кьорав??? Това са си кабели. Отзад се вижда армираната тръба за конденза и може да се направи сравнение за дебелината.
Тръбата за конденза обикновено е някъде към 16мм.

Изображение
:partyman:
Бе не си само ти! И аз виждам 2 кабела и тръбата за конденза. А който не му се вярва - да премери квадратчетата на мрежата за шпакловката и да си направи сам извода.

Тема "Продупчен кабел на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: