Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
То не, че е нужно, ама лично аз като младеж "сефте" в самостоятелен апартамент съм го правил същия номер.. Да не ти казвам хладилника как се вмирисва след 15 дни размразен лятото. :vom:
FM STEREO - специалист
hristonh написа:
Нямам нищо против - нека бъдат пред главния.
И като са пред главния,кое ще пази кабелите? Никога не се прави така,като отсъства за дълго време от жилището,хладилника си има копче или щепсел за изключване! :partyman:
nikolov333 - майстор
Не говорим как да изключим хладилника , а как да остане включен за да не се размрази.. А кабела ще го пази предпазителя му, който ще е захранен преди главния АП.. :idea:
FM STEREO - специалист
Да разбрах,моля за извинение,нямах време да изчета всички коментари.
toolegittoquit - майстор
nikolov333 написа:
Не говорим как да изключим хладилника , а как да остане включен за да не се размрази.. А кабела ще го пази предпазителя му, който ще е захранен преди главния АП..
Защото не можеш да изключиш предпазителите на кръговете, нали така? И да оставиш тоя на хладилника включен, но след главният предпазител?
nikolov333 - майстор
Можеш..що да не можеш да спреш 15-20 предпазителя вместо един..пък и колко му е да сбъркаш на кой е хладилника или да го оставиш включен пък да изключиш главнния.. :lol:
Идеята основно е хладилника да е на линия без ДТЗ, за да не изключва от утечки...а дежурната линия е по желание. :yawinkle:
Последна промяна от nikolov333 на ср мар 02, 2016 10:46 pm, променено общо 1 път.
toolegittoquit - майстор
nikolov333 написа:
Можеш..що да не можеш да спреш 15-20 предпазителя вместо един...
Ти всеки ден ли ги спираш тия предпазители?
nikolov333 - майстор
Тинки..почваш да философтваш... :rock:
GL78 - специалист
Не че нещо ама защо не поразгледате НАРЕДБА №3- дълга е! Аз в къщи ДТЗ на бойлер или некви си там Юнги няма да сложа-ще се мия май пак със студена вода. Разчитам на 4-те квадрата.НЕ БЪРКАЙТЕ ЗАНУЛЯВАНЕТО СЪС ЗАЗЕМЯВАНЕТО!!! Инсталация се прави мн лесно, стига да знаеш кое къде, но мисли и в перспектива (коридор баня тоалетна-аварийно осветление)
toolegittoquit - майстор
GL78 написа:
НЕ БЪРКАЙТЕ ЗАНУЛЯВАНЕТО СЪС ЗАЗЕМЯВАНЕТО!!!
Нулата е заземена. Именно за това е защитно зануляване. Но да, зануляване и заземяване са различни неща. Заземяването се извършва през обособена заземителна апаратура и е индивидуално.

Тема "Изцяло нова ел. инсталация, мнения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: