Според мен 1V отгоре не е проблем за телефона,без нищо да слагаш пак ще стане.
jordanvass написа:Виж сега, зарядното не дава 2 ампера, а МОЖЕ да даде до 2А, запазвайки напрежението на изхода си в допустими граници. Колко точно ще са амперите си зависи от модула, който избира режима на заряд вътре в телефона. Зарядното или ще ги издържи тези 2А, или няма да ги издържи и ще клекне напрежението му под 5 волта, при което телефонът ще избере по-малък ток на заряд. А може и да не ти хареса зарядното. Всеки телефон сам си определя зарядния ток. Ако е програмиран да зарежда с 1А, ти дали ще го зареждаш от зарядно за 1А или от зарядно за 10А, токът ще си е пак толкова.Зависи от зарядното не уточнихме какво е

ОК, давам реален пример за телефон Нокиа и две зарядни за същия телефон - импулсно и трансформаторно. На трансформаторното(оригиналното за този телефон) пише - output:3.7V/355mA - на празен ход без товар измервам напрежение - 8.8V. Според мен това зарядно би трябвало под товар да даде ток 355mA при напрежение 3.7V. С това зарядно телефона се зарежда за около 2.5 часа. Другото зарядно импулсното(също оригинално, но не за този телефон, но пак за Нокиа подобен модел), на него пише - output:5.3V/500mA, на празен ход измервам - 5.8V. с това зарядно телефона се зарежда за около 1.5 часа, което ме навежда на мисълта, че в телефона няма ограничение на зарядния ток, а това става от самото зарядно(колкото даде). Та затова питах - дали телефона има ограничение на зарядния ток, най-вероятно такова има при телефоните, които се зареждат от USB, съдейки по твоите изказвания