Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
preslav - майстор
Добро утро!
Не говори така, че хубаво сме си пишели на лични - какво ще си помислят хората, особено като става дума за мерене на пишки хаххахаха.
За мен неписаното правило на този форум е да се опитаме да бъдем полезни, а не да търсим кого да захапем - не визирам в случая теб, а онези, които се засегнаха, че се обърнали към тях със "здравейте момичета". Друото неписано правило (не само на този форум) е да се пише грамотно и разбираемо, което също се опитвам да правя - именно за това съм казал за меренето на пишки, това че някой е специалист в дадена област не го прави по-по-най и форумът не е мястото където да покаже величието си.
Поканата да дойдеш и да видиш как работи моята пречиствателна станция си остава - само носи под лявата мишница печено прасенце, а в дясната ръка дамаджанка с вино, че да те позная.
Последно - писал съм по темата точно защото имам градинско осветление на 12 Волта, пред мен също е стоял въпросът как да се включва и изключва, през колко метра да са лампичките, от къде да мине кабела и т.н. - дано съм бил полезен, а това, че съм многословен си го знам и сам!
Lisko - майстор
preslav написа:
Не съм чувал PIR датчици да работят на 12 Волта, но не е изключено да има такива
Не само че има ами работи ежедневно в един от коридорите у нас.
kozl - майстор
На 12 волта колко шъ да е тока през релето на PIR-а при халогенни лампи :?
Lisko - майстор
kozl написа:
;-) еми според лампите си търсиш и релето. Мойто го дават 8 ампера, аз пускам многократно по-малко (LED лента)
Въпроса е дали имало PIR на 12V - отговора е - има. Ако беше питал - колко ампера ще трябва да минат през туй реле за 5 12 волтови крушки по 100 вата всяка - е, те то е съвсем друг въпрос.
preslav - майстор
kozl написа:
Аз имам 10бр. лампички по 3 вата, което по груби сметки е около 30 вата, което пък според един на име Georg Simon Ohm на 12 волта са 2.5 ампера, а на 230 волта са 0.13 ампера - халогенки има и на 12 волта и на 230, но тук въпросът беше не каква мощност може да комутира PIR-a, а на какво напрежение се захранва електрониката/
БЪДЕТЕ ПОЛЕЗНИ, А НЕ ХЕЙТЪРИ!
kozl - майстор
Халогенни по 3 вата мое да се срещат нейде из колата. За домашно осветление от 10 нагоре.
Въпросът беше провокативно - подсещат, за тези които искат да управляват халогеннни крушки на 12 волта.
Точно в този форум ме напътстваха как да преработя PIR от 220V AC на 12V DC за у-ние на LED осветлиние. Само че възникна непредвидим проблем. Гепиха ми LED осветлението със се датчиците, че даже и жицата :shock: Сега проблема е как да го направя вандалоустойчиво :?
Lisko - майстор
За вандали няма решение, поетът беше казал - куршуми няма открити, няма открити... Но въпреки това не е зле да се пробва ;-)
nikolov333 - майстор
kozl написа:
Халогенни по 3 вата мое да се срещат нейде из колата. За домашно осветление от 10 нагоре.
Въпросът беше провокативно - подсещат, за тези които искат да управляват халогеннни крушки на 12 волта.
Точно в този форум ме напътстваха как да преработя PIR от 220V AC на 12V DC за у-ние на LED осветлиние. Само че възникна непредвидим проблем. Гепиха ми LED осветлението със се датчиците, че даже и жицата :shock: Сега проблема е как да го направя вандалоустойчиво :?
Ами сещам се за един вариант, но той включва 230V/AC без ДТЗ и заземяване на вандалите.. :-"

Тема "Свързване на лампи с датчик за движение. Помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: