Ама човека ще пробива дупка в стената и кабела ще минава отвътрешната страна на стената, а не по фасадата. 
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolovvd
- майстор
45 мнения в "Идеи за видеонаблюдение"
Nimi
- специалист
POCOMAX интересни очаквания имаш от комплектите за видеонаблюдение
Външни херметични камери с микрофони?!?! Ми.. май не съм срещал до сега. Няма и особен смисъл от тях... ма ти си знаеш.
Това за вентилатора захранван от едното USB си го избий от главата. Има вентилатори на 12В - използвай такъв. Или на 220В.
Пък очакването да има крепежни елементи в комплекта искрено ме развесели
Външни херметични камери с микрофони?!?! Ми.. май не съм срещал до сега. Няма и особен смисъл от тях... ма ти си знаеш.
Това за вентилатора захранван от едното USB си го избий от главата. Има вентилатори на 12В - използвай такъв. Или на 220В.
POCOMAX
- специалист
hidrazin написа:Мда и аз това четох, и за това писах...nikolovvd написа:За мълниите не се притеснявай. Ако ти изгорят камерите, сигурно вече няма да има какво да охряняват.Цъ, не е точно така. При мен от мълния заминаха две камери и част от компа дето записва.
От компа замина DVR платката, видеокартата и едната памет. Плюс още някои работи за няма и 1000 лева.![]()
Къщата си е още жива и здрава.
Между другото и намен са ми горели 2 пати LAN карта, 2-3 сплитера за интернет кабела... знам, че щом кабел виси на фасадата, и да е спрян уреда, захранван с този кабел, ПАК може да изгърми...
Да се надяваме да не стане така... че ме малко пари хвърлих и ще хвърля за този "лукс"... начи 400+ лв за DVR и камерите, 150 за HD, 40 за един стар монитор + кабели от OLX, че искам малко мониторче, а имам само големи... искам и UPS да си взема по-нататък... абе към 1000лв ще излезе всичко...
А между другото пуснах си един кабел, както казахте, директно от навеса ми... отрязах единия кабел и го свързах с другия - станаха общо 35 метра, а другото парче си остана 5 метра - достатъчно ми е... всичко работи добре! Дори камерите си виждат ПЕРФЕКТНО на угаснати лампи!!!, без осветление... и излизат едни много червени лампичоци като окото на САУРОН... и много заплашително
Айде като сглобя цялата конфигурация ще пратя снимки!... ще има и още въпроси от моя страна, предполагам...
Поздрави!
POCOMAX
- специалист
Nimi написа:POCOMAX интересни очаквания имаш от комплектите за видеонаблюдениеМежду другото, НЕ СЕ ВЕСЕЛИ... ЩОТ' намерих една торба най-отдолу със дюбели с винтове, скоби и подобни крепежни елемент... ЗА ЖАЛОСТ, купих си специално скоби и дюбели от местния дилър![]()
"POCOMAX интересни очаквания имаш от комплектите за видеонаблюдение"
Какво да очаквам, човек... за пръв път се занимавам с такова нещо... просто виждам, ЧЕ:
1. има 4 камери QIHAN оригинални...
2. В комплект с оригинален DVR QIHAN...
3. DVR-a има 4 жака за Video input ... И... И... И... 4 жака за AUDIO(АУДИ.. Уу)... нормално е да се замисля...
... и пак повтарям, не съм се занимавал НИКОГА с подобни неща...
Много ти е саркастичен коментара...
Благодаря ти, че ми даде насока за вентилатора, май ще те послушам!...
... Аз НАЙШ ли какво реших?... няма да е USB вентилаторче, няма да е 12В вентилаторче, няма да е 220В вентилаторче... СМЯТАМ ДА ВГРАДЯ КЛИМАТИК В ШКАФА да е по-сигурно, че знае ли човек
POCOMAX
- специалист
nikolovvd написа:Ама човека ще пробива дупка в стената и кабела ще минава отвътрешната страна на стената, а не по фасадата.И за така мислех... ама май ще си ги сложа по фасадата за всички камери... то само кабела за навеса ми е 35 метра и си върви по стеаната на двора и си влиза през терасата към DVR-a... ЩОМ кабела на ЕДНА камера ще е навън... какво значение има дали и другите няма да са навън - а другите са на разстояние 1-2 метра по фасадата, докато стигнат до DVR-a...
ivailokrustev
- специалист
Аз имам къщичка в едно малко селце. Нямам никакви съседи близо до вкъщи, а си ходя там само през уикенда. Дълго мислих как да я охранявам, през главата ми минаха различни опции, но накрая си взех от kassabasystems.com 2K - HD система с две камери. Наблюдавам всичко през телефона, така че мога да бъда спокоен по всяко едно време.
valentino76bs
- майстор
ivailokrustev написа:Аз имам къщичка в едно малко селце. Нямам никакви съседи близо до вкъщи, а си ходя там само през уикенда. Дълго мислих как да я охранявам, през главата ми минаха различни опции, но накрая си взех от kassabasystems.com 2K - HD система с две камери. Наблюдавам всичко през телефона, така че мога да бъда спокоен по всяко едно време.Интернета какъв е?
Аз лично минах метър как се казва с тези камери и си поръчах Фалшива видео камера DUMMY IR http://yay.bg/%D0%A4%D0%B0%D0%BB%D1%88% ... 0-DUMMY-IR
Според мен доста си заслужава, напълно идентична е с истинска камера , дори мига с червен цвят и е на батерии. Хитър трик да ти спести малко пари

Според мен доста си заслужава, напълно идентична е с истинска камера , дори мига с червен цвят и е на батерии. Хитър трик да ти спести малко пари
Тема "Идеи за видеонаблюдение" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература