Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Китайците имат хубави инвертори но определено не 2kW за 80 кинта.
С инверторът в дадения случай се рискува друго - да си търсиш ток за да си отидеш от пчелина. :-D
:partyman:
nikolov333 - майстор
А един външен акумулатор 100А си тежи 25кг :idea:
ktamen - специалист
Акумулаторът, вероятно, ще може да си стои в багажника. Агрегата не може да стои в багажника, поне в моя багажник не може.
Рискът да останеш при пчеличките, за неопределен период от време, наистина е съвсем реален. Ама за следващия път вече ще знаеш, че инверторът може да се ползва само при работещ двигател. Този
https://vikiwat.com/invertor-1000w-12v- ... 00-12.html дали е читав?
nikolov333 - майстор
Не е сигурно, но може и да го разнася по поляната ако му е удобно да си прави нещо по кошера.. :partyman:
ktamen - специалист
Колко тежи един 20 метров удължител?
nikolov333 - майстор
Да ама не е задължително да стигне 20 метров..говоря от опит понеже доста съм разнасял акумулатори. :-D
ktamen - специалист
Има и по-дълги удължители. Ако разстоянието е прекалено голямо за удължител, значи ще е прекалено голямо и за мъкнене на агрегат.
Единствения път, като съм носил моята Хонда в гората, я запалих до колата и после размотах 50м удължител. Уверявам те, че размотаването на кабел е много по-лесно от носенето на агрегат или акумулатори.
nikolov333 - майстор
Тя хондата сигурно не тежи повече от акумулатора, но е по-доброто решение заради бързото презареждане, ако носиш гориво разбира се. Зависи, колко консумация имаш, но един 100А акумулатор може и да няма време да се презареди, за една вечер, ако се прибираш по тъмно и на другата сутрин излизаш по първи петли..да не говорим, че с генератора, може и да не се прибираш изобщо :idea:
Последна промяна от nikolov333 на нед май 08, 2016 10:54 pm, променено общо 1 път.
ktamen - специалист
Ако съм с кола в никакъв случай няма да купувам, че и да разнасям друг акумулатор. Отделен генератор бих носил, ако мощността на автомобилния алтернатор е недостатъчна или консуматорът иска 50 херца или и двете.
hidrazin - майстор
Това "мъничко трафче" по твоите думи за мощност 500-600VA ще тежи към 6-7-8 килограма.
Демек колкото половин портативен генератор.
Освен това не всеки кара пернишки Голф или баба Жужа че да се реши да човърка из алтернатора си.
Плюс останалите недодялки на подобно изпълнение.
В края на краищата всички посочени в първия пост инструменти ги има и в акумулаторен вариант.
Осен центрофугата, но пък и не виждам проблем и тя да мине на акумулаторен вариант.
Ама то не изчерпахме всички варианти.
Останаха термоелектрическа батерия, ВЕЦ (ако има рекичка на пчелина), вентилатор (ветрогенератор).
Плюс атома батерия - знам къде се търкаля поне една такава. Ако някой има кораб, ще му каже къде се намира.
Ако някой не я е прибрал до сега де.
И разбира се любимия ми транскубтон. Нооо... те вечер станаха изключително голяма рядкост.
:partyman:

Тема "Електричество за пчелин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: