Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zdravcho - специалист
"Забранява се използването на гъвкави захранващи кабели и шнурове" - интересна забрана. Аз до колкото имам спомени от двата бойлера които съм ползвал до момента(Елдом и Теси) кабелите използвани за вътрешни връзки - между нагреватели, прекъсвач, терморегулатор... са си баш гъвкави(многожични), че и не изглеждаха да са по поне 2,5кв.мм като за 3kW товар. Реално те също са захранващи. Дали това указание-забрана не е чисто превантивна мярка? Всички вътрешни връзки стават посредством клеми и кабелни обувки, които са кербовани за кабелите. Няма връзка тип лустер клема - винт притискащ проводника. Единствената такава връзка е на входящия захранващ кабел. И с цел застраховка против евентуални произшествия, производителя дава указание за целта да се ползва едножичен кабел с подходящо сечение. Така при стягане на винта няма опасност от прекъсване на част от жичките, което да влоши електрическия контакт. Същия ефект би се постигнал с калайдисване на многожичния проводник или кербоването на втулка.
krasi92 - майстор
Спазвайки препоръките сменяи кабела и готово.

Тема "Бойлер - твърд(едножилен) кабел??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: