Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
АБВ потребител - специалист
Правен е електрожена и доста масивен , монофазен. Не е само за парите, просто ми е интересно. Като малък ме е удрял тока много пъти и сега искам да му го върна. Сега аз питам вас след 2-3 години като взема да правя инвертори по 2кг вие ще питате мен, така е в живота. :-D
plamen6703 - майстор
АБВ потребител написа:
Правен е електрожена и доста масивен , монофазен. Не е само за парите, просто ми е интересно. Като малък ме е удрял тока много пъти и сега искам да му го върна. Сега аз питам вас след 2-3 години като взема да правя инвертори по 2кг вие ще питате мен, така е в живота. :-D
Най-хубавото е, когато ученика надмине уччителят си :) пожелавам ти да постигнеш желанието си и да реализираш целите си.
Снимай вътре да видим как е направен електрожена, да може /ако може/ да ти се помогне със съвет.
Сумата от 300 лв. за пренавиване на такъв електрожен / с уговорката, че не съм го виждал/ ми се струва налудничава. Иначе и аз бих я взел, ако намеря някой да ми даде такава сума за пренавиване на такъв електрожен.
Информативно за да знаеш за какво става дума пренавиване на електрожен "Кракра" сумата според зависи е около 80-100 лв. Може да ти искат и повече... не е забранено, стиснете ли си ръцете няма проблеми :)
vandu - специалист
На теория трябва да стане, но на практика едва ли. Намери учебник по проектиране на ел. машини и се поинтересувай от какво зависи магнитния поток, намагнитващия ток и насищането на магнитопровода.
Част 1 или част 2 е за трансформатори. Първата се е изчерпала от години, втората все още я има. Ако толкова си запален ще ти е от полза до някъде:
http://knizhen-pazar.net/index.php?opti ... 0%BD%D0%B8
Zlateff - специалист
Трябва да си изясниш някои основни определения в електротехниката за да схванеш цялата концепция на работа на трансформатора.Изясняването става като намираш стари буквари по електротехника.Там нещата са описани доста добре, на що годе разбираем език като изключим поясненията на повечето неща чрез способите и методите на теоретичната електротехника, които трудно ще знаеш ако не си изкарал някой друг курс или нямаш такова образование, но естествено чрез интересуване не е невъзможно да научиш и тях.След това ще имаш основа над която ще градиш чрез още четене и опит по-възможност с добър учител.Защо с учител (или човек, който да ти обяснява)?Ами не че и сам не можеш да откриеш топлата вода, но това отнема много време лутане а и както се казва с тока шега не бива.Въпроса е да се чете.Няма никакъв проблем да ти бъде отговорено конкретно на някой въпрос, но след това ще изникнат други и други и ти за да си спестиш това време просто си купи от някоя книжарница ако нямаш у вас учебник и нещата ще станат.Успех.
АБВ потребител - специалист
Благодаря ви за вниманието и писането към въпросите които зададох. Така е нещата не са толкова прости. Започнах да издирвам някой книжки. Относно електрожена изгоряла е първичната намотка. Пренавит е , и вече работи. Струваше ми 150лв .

Тема "Въпрос за трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: