nikolovvd написа:Ако говорим за този кондензатор тои е 100uFbube760205 написа:Бутона до вратата е прокарван в последствие ,преди може би 20 години и е замазан в стената до някъде и от там е прикован с скобички до кутията !Това ме навежда на мисълта, че въпросното осветително тяла е било с автономно (независимо от стълбищния автомат) захранване или греша?
Ако се направи, така че на осветителното тяло да отива фаза и нула, може да се ползва сензора локално, т.е. само за това осветително тяло, а за осветление на стълбището да се ползва бутона.
Ако пък времето за светене определено от PIR сензора се настрои на минималното, то управлението към стълбищния автомат ще представлява импулс с продължителност няколко десетки секунди. Повечето са от 30 секунди до 3 минути, но ако се смени времезадаващият кондензатор, то може да се намали 10 пъти примерно със смяната на кондензатора с такъв, който е с един порядък по малко - от 1000 uF на 100 uF. Тогава времето ще е от 3 до 18 секунди.
Написал съм стойности, които са формални/информативни, за да покажа какво имам пред вид.
Ако искаш можеш да замениш 100 uF с 47 uF и да видиш как се променят времената на сензора.
Ако си на прав път можеш да сложиш 10 или 22 uF докато те удовлетвори времето на зъдържане.
Гледай да не намалиш филтровия кондензатор на захранването, че то е с кондензатор около 470 nF.