Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lov - майстор
Да двигателя е трифазен от шевна машина. Никакъв проблем да работи и на монофазно захранване с работен кондензатор. Дори някои машини си вървят в такова изпълнение. Та ако ако не се пуска под товар. Иначе му трябва и още един пусков кондензатор за да може да развърти. При използване по предназначение той си тръгва на празен ход защото има феродов съединител.
Схемата са я дали по горе само гледай да не омоташ жиците защото е възможно да имаш още една двойка изводи които са от вградения в мотора понижаващ трансформатор който се ползва за работно осветление.
Delev88 - напреднал
Колега хубаво са е дали схемата ама не съм сигурен дали ще ги вържа както трябва.
Delev88 - напреднал
Колега при мен е такова положението че трябва да ми се обясни кой с кой кабел да свържа.Не на празно в началото писах че нямам никакъв опит с електричеството.А не искам да си правя опити.
lov - майстор
Ми направи хубави снимки на клемното табло и тогава ще помагаме. Щото на предните беше показал всичко друго но не това което трябва за връзването.
То добре че по тях разбрах от какво е моторчрето. :lol:
Другия вариант е на майстор дето знае какво да мери и връзва. :wink:
Delev88 - напреднал
Доста са объркани поне за мен

Прикачен файл

20170416_225541.jpg

Прикачен файл

20170416_225602.jpg

Прикачен файл

20170416_225451.jpg

Прикачен файл

20170416_225505.jpg

Прикачен файл

20170416_225541.jpg
lov - майстор
Нищо им няма че са объркани само гледай ти да не ги объркаш и да размениш както са свързани по двойки в клемата. :)
Първо оправяш кабелчетата дето излизат от кондензатора. Такива измислени връзки без изолация не трябва да има щото ще дадеш на късо я ще гръмне. Връзваш двата края на кондензатора на клемата както съм показал с червените линии. А със зеленото е кабела за в контакта. Така трябва да тръгне в някоя от посоките. А ако не те устройва разменяш мястото на червения кабел дето е заедно със зеления. Слагаш го на другия зелен.

Прикачен файл

20170416_225541.jpg
20170416_225541.jpg (45.68 KиБ) Видяна 1514 пъти
Delev88 - напреднал
Благодарности колега задвижихме го и този.
shotik - майстор
Нека го има и този клип, може да помогне на някой

https://www.youtube.com/watch?v=u9XelvynJlw
Delev88 - напреднал
Колега казваш за смяна на посоката на въртене махам червения от зеления и го слагам на другия зелен.Кой е другия зелен?
novgradski - специалист
Delev88 написа:
....Кой е другия зелен?
"...който е по близо до надписа "220v.

Тема "Пускане на мотор от пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: