• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Hoвoceлckи - майстор
Не е така. Нещата с хладилната техника не са толкова логични. Научих го по трудния начин. Опознах доста моя хладилник, но се намразих, защото и аз следвах логиката. Сменявах няколко пъти термостата, зареждаха ми го ... и накрая си купих нов хладилник. Писах надълго и широко какво ми обясни много свестен хладилен техник, но ми се затри поста.
plamen6703 - майстор
lov написа:
Айде пак глупости. Как ли пък ще се подуе от фреона. Пък и точното ниско налягане прави студа в изпарителя. Но ти е тъмна тази материя и ще е много зор да вденеш с няколко обяснения. Попрочети малко и за сега се въздържай от такива глупави съвети за да не бъркаш другите хора.

Нека да има и такива изцепки, с колегата до мен понякога не можем да си поемем въздух от смях като четем "професионални" мнения :lol: или някой като го избие на тема "нюанси" от мнение и почне да раздава "съвети" :lol:
Някои неща не стават само с ядене :wink:
Hoвoceлckи - майстор
Цепите се вие, както обикновено :-D Тук понякога пишат професионални хладилни техници. Добре ще някой такъв да каже "къде е заровено кучето". Аз предадох мнението на уважаван от мен такъв. Бях му закарал моя за ремонт. Обясни ми и ми показа няколко изоставени у него със същия проблем.
Иво, дай тогава логично обяснение от какво се подуват точно в областта на изпарителя.
petromaniq - специалист
Тук обсъждаме възможните причини и трябва да се подходи към най-евтиния вариант. В противен случай се връщаме на т.1 "извикай си хл. теник". То както често казва един общ познат тук "боба свършииии" пък и той отдавна не е евтин, т.2 е направо купувай нов, което също не е весело. "
Hoвoceлckи - майстор
Споделям, че по същата причина се понабутах. Ако има подуване е безмислено да се предприема каквото и да е. Действието на термостата може да се провери като се извади осезателя му. Там където е направен да регистрира температурата (при изпарителя), тя е по-висока от тази в шкафа.
валкиса - специалист
Обърни хладилника и погледни внимателно изолацията на камерата,прободи я с нещо внимателно ако излезе вода няма го бъде.
lov - майстор
Не знам защо изместихте темата с подуване и тем подобни. Човека не споменал такива признаци.

Новоселски да може да се подуе и колегата преди мен почна но не обясни защо може да изтича вода. Получава се когато е нарушена херметизацията на вътрешния обем към изолацията. А това е най често където влизат и преминават през нея тръбите към изпарителя. Тя се налива с вода и после като замръзне се надува като всеки един лед. Но няма нищо общо със фреони компресори и термостати. Лекува се с внимателно отстраняване от към гърба. Силикониране и пълнене на ново с пяна. Малко е зор сушенето но на човек дето му растат ръцете от правилното място може да се справи.
А дано си ме разбрал и да не слушаш твоя ''компетентен майстор'' повече.
Hoвoceлckи - майстор
Има една малка подробност. Става въпрос, че това подуване се случва при изключен хладилник. Самото подуване не е проблем (болест) за да се лекува. То е признак (симптом).
Защо казваш, че сме изместили темата? Моят проблем започна точно така. Минах през разните опити преди да си купя нов хладилник. Що електроенергия е изтъркаляна на вятъра (накрая компресорът изобщо не изключваше и е карал така половин година) е отделен въпрос. Ако бях прочел някъде за това подуване, щях да си спестя доста ядове. Всъщност веднъж го бях срещнал в мрежата, но беше засипано също като тук с много други "акъли" и не му обърнах внимание. В случая подсказвам на питащия да се загледа (иначе не се набива на очи) и евентуално да ни каже. Колко хубаво щеше да е ако и в този форум имаше модератори, които да отсяват, да синтезират написаните крайни решения на проблемите, като в руските форуми ....
lov - майстор
Е и като го бракува не прояви ли поне малко любопитство да видиш какво се раздува от вътре.
Все повече е убеждавам че на Българина му е заюожено генетично че обича да бъде лъган. И дори когато го осъзнава му става още по хубаво.
Hoвoceлckи - майстор
Не съм го направил просто, защото вярвам на майстора (в интерес на истината - не най-типично за мен :-D ). Ще го направя! Какво трябва да видя? Вероятно да надуя с нещо и ако има теч от изпарителя ти ще си посипеш главата с пепел?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Въпрос за хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: