Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Hoвoceлckи - майстор
hidrazin написа:
едно ДТЗ клас АС (най-евтиния) и това нямаше да е така.
Само преди три месеца:

Фестивал на балканската скара
Не оспорвам употребата на ДТЗ по принцип! Покрусен съм от нещастието. Но ... Тази скара ако е била просто правилно занулена (заземена) надали също е щяла да стане белята. Отделно - То някакво ДТЗ е напълно възможно да е имало някъде, но при паяжината от разклонители, в която е била включена ...
Друго - В къщата на загиналия младеж може всичко да е през ДТЗ-та. На постоянната му работа също. Ма на - така трябвало да се случи ... От съдбата си не можеш да се предпазиш. Помните ли "Ла Бамба"?
muhala - майстор
mitko2be написа:
....Но мене ме притеснява ,че товара е индуктивен и дали няма да има някакви утечки които да задействат ДТЗ....
Аз имах подобни притеснения за инверторния хладилник и пералня. За това взех за кухнята една ДТЗ клас А. Намерих я на много добра цена и от много добра марка, от сигурен доставчик. Дано не е реклама. https://store.comet.bg/Catalogue/Product/3000100/

Искам да вметна, че в момента една 21ца инверторен климатик е захранена от ДТЗ клас AC и няма проблеми.

От 6 месеца използване нито ена от 6те ДТЗ-та не е сработило. Надявам се да няма поводи за това.
mironcho - специалист
Към пусналия темата. Да, при изграждане на нова инсталация се изисква всички контактни излази да са защитени с ДТЗ. Дали ще спазиш изискването си твое решение и лична отговорност. Наредбата е от преди 13 години...
Спокойно можеш да пропуснеш всички коментари как е живяла баба му на някой или това, че на някой му сработна защита, но той продължава да тормози оборудването си щото се чувства по-знаещ от създателя на машината и да си направиш инсталацията по сега действащите правила.

А климатика от предния пост ако е на самостоятелен токов кръг според мен си е разхищение да е през ДТЗ .

*промяна заради коригиран праворис
Последна промяна от mironcho на пет окт 27, 2017 12:46 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Hoвoceлckи написа:
...Не оспорвам употребата на ДТЗ по принцип! ...
И правилно! Все пак нямаш никакво право да я оспорваш, пък и не зависи от теб.
Още повече с познанията ти ......

Към mitko2be - прочети постовете на mironcho, DundyTheCroc и muhala.
Останалото е талаш...
:partyman:
mitko2be - специалист
Благодаря на всички за отговорите.Ще се монтира ДТЗ,защото според мен човешкият живот е най-важен.
Hoвoceлckи - майстор
hidrazin написа:
Все пак нямаш никакво право да я оспорваш, пък и не зависи от теб.
Още повече с познанията ти
И този път резултата от боба ти е както обикновено след консумацията му - въздух с малко налягане и много "аромат". Отрови форума бе човек :x
И защо си мислиш, че зависи каквото и да е от теб в този форум? Тук сме на гости. Всеки може да си лафи на воля. Мислех, че като интелигентни хора е редно да не се обиждаме, но май не е точно така. Празнодумеито и словоблудството излизат най-напред тук.
hidrazin - майстор
mitko2be написа:
Ще се монтира ДТЗ,защото според мен човешкият живот е най-важен.
Правилното решение. Успех!
:partyman:

Тема "нова инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: