Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Antonii написа:
Ако не вие "умен" уреда с обикновен диод или кондензатор и мултицет може да се определи какво е напрежението.
Как и какво ще определим с обикновен диод и неясно какъв не "умен" мултицет :?
Аз измерих с няколко мултицета постоянно напрежение от батерия и може ли по измереното да ми квалифицирате мултицетите по глупавост :roll:
А какво значи обикновен диод :? , може би такъв де работи с обикновено напрежение :?
jordanvass - майстор
На батерия теоретично би следвало всички да измерват правилно. Разбира се, правилно по китайски е относително понятие.
kozl - майстор
jordanvass написа:
На батерия теоретично би следвало всички да измерват правилно. Разбира се, правилно по китайски е относително понятие.
Какво значи правилно? Кои са тези всички? Аз нямам такъв автоматичен дето като допра сондите и той да вземе правилно решение що ще мери :shock:
Правилно трябва да задам какво ще меря :?
Имам все още стрелкови уреди, дето като размениш, неправилно сондите и нищо не можеш да измериш на батерията, независимо че обхватите са нагласени правилно. Цифровите по-интелегентни, и да размениш сондите "неправилно" в-у батерията пак показват.
Става въпрос, че правилното не е точно :?
jordanvass - майстор
Имах предвид, че на постоянно напрежение от батерия уредите не би трябвало да допускат груба грешка в измерването, каквато допускат при несинусоидални променливи напрежения. Постоянно напрежение се мери най-лесно и най-точно от всички други напрежения. А това на какъв обхват ще мериш, в какъв режим и как да обърнеш сондите е отделен въпрос. Не предполагах, че това те затруднява. Един цифров уред за твоите нужди струва 10-20лв. Крайно време е да смениш старите стрелкови, щом те затрудняват.
kozl - майстор
jordanvass написа:
Един цифров уред за твоите нужди струва 10-20лв. Крайно време е да смениш старите стрелкови, щом те затрудняват.
Това към мен ли :? Па я да не знам какови нужди съм имал и даже съм ги подминал :shock:
Обаче имам затруднения като мера на две жици напрежение и не знам ко мера. Е имам и тежка дърта кинескопна артилерия до 5 мгХц, ама не стаа за носене.
jordanvass - майстор
И аз, като меря с шивашкия си метър колко микрона валът ми е по-тесен от дупката на лагера, изпитвам известни затруднения, но не се жалвам, а вземам правилния измервателен уред за целта. След като ти имаш всякакви и можеш да мериш, какъв точно ти е проблемът, че не мога да ти схвана мисълта? :wink:
kozl - майстор
Да добавя още с три уреда на батерията в режим променливо напрежение отчетох нула:
Mastech MY64
RTO 3800G
Лидълски мултицет.
jordanvass - майстор
Точно толкова трябва и да показват. Ти какво очакваше?
kozl - майстор
jordanvass написа:
jordanvass написа:
Точно толкова трябва и да показват. Ти какво очакваше?
Очакването е теоретично, аз действам практично :wink:
jordanvass - майстор
Тия, дето на променливо напрежение ти показват различно от 0 батерията - слагаш ги в едно чекмедже и забравяш за тях. Стефанов ти каза - верният уред показва само променливотоковата съставка, не постоянната. Като искаш точно мерене - с T-RMS уред. Другите уреди, каквото и да ти покажат при несинусоидално напрежение, няма да е вярно. И на постоянен обхват да мериш, и на променлив - все тая - с грешка ще е и то голяма.

Тема "Изчерване на променливо и постоянно напрежение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: