Как да говорим градивно като за момента повечето уреди са прости. Когато станат смарт тогава ще се получи това. Тогава няма да ти се налага да опъваш кабели и да слагаш n броя допълнителни устройства с огрничено приложение. Но все пак трябва да се разбере какво точно се разбира под интелигентен дом. То примерно датчици за движение навсякъде и да ти светват осветлението докато вървиш,или докато вървиш да кажеш „ светни” и да светне,или преди да тръгнеш изобщо да вървиш през смартфона да пуснеш лампите. Докато не се разбере кой как си го представя само се разтягат лакърдии.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt
- майстор
33 мнения в "Система ИНТЕЛИГЕНТЕН ДОМ"
nikolov333
- майстор
Аз съм си направил управление на осветлението по няколко начина. Ръчно от стенни пушбутони на няколко места в помещението, с дистанционно управление и с приложение за телефон през Wifi или интернет и с гласово управление с Amazon Alexa и не смятам, че примерно "умни крушки" щяха да са ми полезни за това..даже би било проблем, ако са такива. Все пак става дума за Интелигентен дом а не за интелигентни уреди, като едното не е задължително да включва другото, но и не го изключва разбира се.
bube760205
- специалист
Това с гласовата команда.. е интересно! Какво е устройството,готово ли се предлага на пазара и на какъв език се задава командите
И предполагам може да се ползва и за друго,не само за осветление.. Дали имаш видео как работи гласово! ? Относно Sonoff -Трябва ми за къщата на село,когато смятам да отивам там,да включвам определени уреди (бойлер,конвектор) за да може когато ида да ми е Ок,както и да включвам електрически клапан за вода който ще ми пуска водата към къщата.. защото когато няма никой там спираме водата!

nikolov333
- майстор
За гласовото управление има клипове в youtube Цък. Хубавото е че устройството е съвместимо със Sonoff и може да го управлява директно, а лошото е, че за сега "разбира" само английски и немски и малко е трудно да го купиш от Amazon понеже нямат доставка до България, защото официално не се поддържа български, но се намира и по нашите онлайн магазини, разбира се на по-висока цена. За по-мощни консуматори като бойлер и конвектор е добре да ползваш контактор, който да се включва от Sonoff-а. Централното спиране на водата и аз съм го планирал при аварии и срещу наводнения, но не ми остава време да го реализирам. В тази тема на 3-та страница съм писал за клапана. viewtopic.php?f=11&t=57178
kabel96
- специалист
nikolov333 написа:Аз съм си направил управление на осветлението по няколко начина. Ръчно от стенни пушбутони на няколко места в помещението, с дистанционно управление и с приложение за телефон през Wifi или интернет и с гласово управление с Amazon Alexa и не смятам, че примерно "умни крушки" щяха да са ми полезни за това..даже би било проблем, ако са такива. Все пак става дума за Интелигентен дом а не за интелигентни уреди, като едното не е задължително да включва другото, но и не го изключва разбира се.Абе имам следния въпрос.Успял ли си да накараш Алекса да отключи вратата когато някой звъни и ти и кажеш да отвори.
nikolov333
- майстор
Може да отключи входната на блока или апартамента със съответните допълнителни устройства, но зависи за коя врата говорим..и ако не се гъбаркаш разбира се 

nikolov333
- майстор
За сега всичко работи без проблем.. Занимавам се с domoticz web управление и визуализация на данните от датчиците за температура, влажност и консумация на енергия, когато ми остане време, но напоследък съм много ангажиран с работата ми и някой неща, по обзавеждането, понеже са планирани за приключване тези дни..
andi123
- напреднал
Да повдигна малко темата,
имам алекса колонка, само незнам как ще се разберем да изпълнява българските имена. Пример казвям и alexa play dstv on philips, изпълнява сценария на дистанционното и пуска телевизията точно. Но как да и кажа примерно alexa play tiankov on philips, като думата tiankov не я разбира? Имам и 1 смарт ключ вързан към ел клапан кръстил съм го polivna sistema, командата е alexa turn on polivna sistema и включва ключа, ама ако го кръстя примерно polei trevata, няма да ме разбере. Защо така аз ли бъркам нещо?
имам алекса колонка, само незнам как ще се разберем да изпълнява българските имена. Пример казвям и alexa play dstv on philips, изпълнява сценария на дистанционното и пуска телевизията точно. Но как да и кажа примерно alexa play tiankov on philips, като думата tiankov не я разбира? Имам и 1 смарт ключ вързан към ел клапан кръстил съм го polivna sistema, командата е alexa turn on polivna sistema и включва ключа, ама ако го кръстя примерно polei trevata, няма да ме разбере. Защо така аз ли бъркам нещо?
Тема "Система ИНТЕЛИГЕНТЕН ДОМ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература