Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
Как да говорим градивно като за момента повечето уреди са прости. Когато станат смарт тогава ще се получи това. Тогава няма да ти се налага да опъваш кабели и да слагаш n броя допълнителни устройства с огрничено приложение. Но все пак трябва да се разбере какво точно се разбира под интелигентен дом. То примерно датчици за движение навсякъде и да ти светват осветлението докато вървиш,или докато вървиш да кажеш „ светни” и да светне,или преди да тръгнеш изобщо да вървиш през смартфона да пуснеш лампите. Докато не се разбере кой как си го представя само се разтягат лакърдии.
nikolov333 - майстор
Аз съм си направил управление на осветлението по няколко начина. Ръчно от стенни пушбутони на няколко места в помещението, с дистанционно управление и с приложение за телефон през Wifi или интернет и с гласово управление с Amazon Alexa и не смятам, че примерно "умни крушки" щяха да са ми полезни за това..даже би било проблем, ако са такива. Все пак става дума за Интелигентен дом а не за интелигентни уреди, като едното не е задължително да включва другото, но и не го изключва разбира се.
bube760205 - специалист
Това с гласовата команда.. е интересно! Какво е устройството,готово ли се предлага на пазара и на какъв език се задава командите :) И предполагам може да се ползва и за друго,не само за осветление.. Дали имаш видео как работи гласово! ? Относно Sonoff -Трябва ми за къщата на село,когато смятам да отивам там,да включвам определени уреди (бойлер,конвектор) за да може когато ида да ми е Ок,както и да включвам електрически клапан за вода който ще ми пуска водата към къщата.. защото когато няма никой там спираме водата!
nikolov333 - майстор
За гласовото управление има клипове в youtube Цък. Хубавото е че устройството е съвместимо със Sonoff и може да го управлява директно, а лошото е, че за сега "разбира" само английски и немски и малко е трудно да го купиш от Amazon понеже нямат доставка до България, защото официално не се поддържа български, но се намира и по нашите онлайн магазини, разбира се на по-висока цена. За по-мощни консуматори като бойлер и конвектор е добре да ползваш контактор, който да се включва от Sonoff-а. Централното спиране на водата и аз съм го планирал при аварии и срещу наводнения, но не ми остава време да го реализирам. В тази тема на 3-та страница съм писал за клапана. viewtopic.php?f=11&t=57178
kabel96 - специалист
nikolov333 написа:
Аз съм си направил управление на осветлението по няколко начина. Ръчно от стенни пушбутони на няколко места в помещението, с дистанционно управление и с приложение за телефон през Wifi или интернет и с гласово управление с Amazon Alexa и не смятам, че примерно "умни крушки" щяха да са ми полезни за това..даже би било проблем, ако са такива. Все пак става дума за Интелигентен дом а не за интелигентни уреди, като едното не е задължително да включва другото, но и не го изключва разбира се.
Абе имам следния въпрос.Успял ли си да накараш Алекса да отключи вратата когато някой звъни и ти и кажеш да отвори.
nikolov333 - майстор
Може да отключи входната на блока или апартамента със съответните допълнителни устройства, но зависи за коя врата говорим..и ако не се гъбаркаш разбира се :-D
Ники274 - специалист
nikolov333,до къде я докара с умния дом?
nikolov333 - майстор
За сега всичко работи без проблем.. Занимавам се с domoticz web управление и визуализация на данните от датчиците за температура, влажност и консумация на енергия, когато ми остане време, но напоследък съм много ангажиран с работата ми и някой неща, по обзавеждането, понеже са планирани за приключване тези дни..
andi123 - напреднал
Да повдигна малко темата,
имам алекса колонка, само незнам как ще се разберем да изпълнява българските имена. Пример казвям и alexa play dstv on philips, изпълнява сценария на дистанционното и пуска телевизията точно. Но как да и кажа примерно alexa play tiankov on philips, като думата tiankov не я разбира? Имам и 1 смарт ключ вързан към ел клапан кръстил съм го polivna sistema, командата е alexa turn on polivna sistema и включва ключа, ама ако го кръстя примерно polei trevata, няма да ме разбере. Защо така аз ли бъркам нещо?
hidrazin - майстор
пон окт 05, 2020 6:24 pmandi123 написа:
...имам алекса колонка, само незнам как ще се разберем...

Детинщини и простотии...
:partyman:

Тема "Система ИНТЕЛИГЕНТЕН ДОМ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: