Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
preslav - майстор
Големи сте гадняри в тоя форум, такива като вас са изгорили на кладите десетки гении в миналото. Видяхте, че човекът е на прага на грандиозно научно откритие и веднага го попарихте с някакви си там триения-мриения, перпетуми-мерпетуми.
Разбира се, че е възможно, трябва само моторът да е монфазен, а генераторът трифазен - след развъртането на мотора от мрежата се прехвърля на една от фазите на генератора, така другите 2 фази са ти свободни, една за теб, другата за комшийката, ама не за без пари, да кажем на половин цена на ЧЕЗ. Майката му е ЧЕЗ да не те ловнат при първоначалното развъртане.
шоп - майстор
съб окт 27, 2018 4:18 pmpreslav написа:

Разбира се, че е възможно, трябва само моторът да е монфазен, а генераторът трифазен - след развъртането на мотора от мрежата се прехвърля на една от фазите на генератора, така другите 2 фази са ти свободни, една за теб, другата за комшийката, ама не за без пари, да кажем на половин цена на ЧЕЗ. Майката му е ЧЕЗ да не те ловнат при първоначалното развъртане.
Майтапа настрана ама какво се получава ако имаш разлика в потенциала между 0, която минава през електромера и земя? Хипотетичен потенциал 10 волта :idea:

не съм наясно с електротехниката въпреки, че съм я учил 4 год и питам сериозно. Освен вреда от електро хим. корозия келепир може ли да има?
preslav - майстор
съб окт 27, 2018 4:41 pmшоп написа:
Майтапа настрана ама какво се получава ако имаш разлика в потенциала между 0, която минава през електромера и земя? Хипотетичен потенциал 10 волта :idea:
не съм наясно с електротехниката въпреки, че съм я учил 4 год и питам сериозно. Освен вреда от електро хим. корозия келепир може ли да има?
Не мога да ти отговоря на въпроса - аз изобщо не съм учил електротехника (освен общообразователните неща). Знам обаче, че между заземлението и нулата винаги има някакъв потенциал, който вероятно се получава от неравномерното натоварване на фазите - не съм го мерил, но са ми казвали, че е около 10-тина волта. Нямам ни най-малка идея каква мощност може да се дръпне, но вероятно е нищожна, надали и батерията на мобилния си ще можеш да заредиш.
Вече съм дърт за експерименти, но ми е интересно дали някой не се е пробвал да оползотвори такива паразити.
Brassmonger - специалист
съб окт 27, 2018 4:41 pmшоп написа:
съб окт 27, 2018 4:18 pmpreslav написа:

Това с 10 волта нямя как да се случи в нормално заземена трифазна система. 10 волта между земя. Може да се случи само при отечка в консуматор или при употреба на незаземен бензинов генератор.

Тема "Ел.двигател+генератор= ел. енергия ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: