Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
hranow написа:
Не знам клемите дали ще издържат понеже двата уреда са общо 10,5 kW, но основния прекъсвач е 25 А.
При тази мощност токът ще е над 40А!
DundyTheCroc - майстор
На проводник със сечение 4мм2 му дават максимален ток във въздуха 36А и съответно 49А в земя. Не знам при теб как са положени кабелите, но бих сложил предпазител 32А, който ще е достатъчен за фурната и два котлона едновременно, напълно достатъчно за нормално готвене.
valentino76bs - майстор
пон ное 25, 2019 10:54 amhranow написа:
Ето как го направих :

Изображение

Към котлоните пуснах 4см а към контакта 2,5см. Не знам клемите дали ще издържат понеже двата уреда са общо 10,5 kW, но основния прекъсвач е 25 А. Предполагам че няма да може да се използват и 4те котлона и фурната едновеременно.
Къде ти е фотото...? А дойде...
Какви 4 котлона бре тва да не ти е училищна столова :)
пон ное 25, 2019 12:39 pmDundyTheCroc написа:
На проводник със сечение 4мм2 му дават максимален ток във въздуха 36А и съответно 49А в земя. Не знам при теб как са положени кабелите, но бих сложил предпазител 32А, който ще е достатъчен за фурната и два котлона едновременно, напълно достатъчно за нормално готвене.
Абе те включват изключват няма да има проблем ...
Ако ти е 25А в таблото остави го ако нещо се развихри кулинарката и вземе да пада тогава ще му мислиш.
Това кое ваго е голямото или малкото?
Последна промяна от valentino76bs на пон ное 25, 2019 1:45 pm, променено общо 1 път.
Да, много звиси от домакинката :D Ако се наложи ще сменя прекъсвача, но по натам.

Да, това са големите - 2,5 до 6кв

Тема "Свързване на вградени уреди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: