• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Lisko - майстор
При такива ключета на които лостчето сочи към оператора, понятията са ясни. Натискаш го нагоре - стърчи нагоре.

Но тия дето лостчето е по-скоро успоредно на оператора (най-дясното на снимката)
нещата стават много мъгляви защото когато си го натиснал надолу, то стърчи отгоре и обратно.
Това винаги ме е хвърляло в смут :?

Изображение
krasi92 - майстор
Много ясно че е надолу включеното. Събира по малко прахоляк.
gecata1059 - специалист
Интересна тема.Прегледах ключовете във вкъщи. От девет ключа, осем включват надолу ,а един в хола на горе.Но на никой от семейството не му създава затруднение.Изглежда въпрос на навик.Влизаш в хола и светваш на горе,навсякъде другаде надолу. Натискаш ключа без да се замисляш предварително.
lov - майстор
Всичките ми ключове за осветление на долу е включено. Така съм заварил повечето от бащицата и той електричар и така съм продължил и аз. В интерес на истината след един ремонт бях обърнал един и после голям рев от домочадието дорде не го обърнах. Те тва навика е голяма работа. :lol:
bijonisler@gmail.com - специалист
пет мар 06, 2020 8:06 pmiliya_i написа:
пет мар 06, 2020 7:17 pmlov написа:
Макар че не е свързано с тока ай сега някой да ми обясни защо обърнаха изводите на смесителните батерии на чешмите. В миналото студената вода беше от дясно и хоп айде ще я тургаме от ляво. И се почна с едни обяснения в коя ръка си си държал чашата и с коя отвиваш крана. Ми да го ева на мен ми е по удобно да е от дясно а така съм и свикнал. На дърти години ще ме карате да се променям. :lol:
За кои години пишеш? Щот за последните 50 студената все си е в дясно. Виж, ако само у вас е била на опъки, това си е друга тема. :lol:
Аз си ги връзвам както ми е по удобно........
zz_stefanov - майстор
В къщи осветлението ми е с включено надолу, заради 4'те ключа на импулсното реле в коридора.
Имам обаче два конвектора на конкуриращите се марки у нас. На елдом включеното е нагоре, а на тесито включеното е надолу. Отврат са. :)
hidrazin - майстор
съб мар 07, 2020 2:28 pmlov написа:
Всичките ми ключове за осветление на долу е включено. Така съм заварил повечето от бащицата ...
съб мар 07, 2020 9:07 amnikolov333 написа:
Аз предпочитам вкл.да е надолу, понеже в коридорите на входа и пуш бутоните у нас са така..
Два много сериозни довода в подкрепа за включено надолу.
Аргументирани и добре обосновани. :-D
Значи щом на някой му виси надолу при включено положение (ключът), то и на другите трябва да им виси...
Да ама не.
:partyman:
nikolov333 - майстор
Хидра, понеже съм напрегнат от едни руски хакери днеска, ще ти кажа направо къде да си завреш аргументите.. :butthead:
Хората искат да им е удобно и да не се чудят накъде да натискат шибаните ключове и ги натискат накъдето са свикнали и така им е най-добре.. :finga:
Това достатъчен аргумент ли е.. : :?:
А сега познай сутринта като ставах, накъде сочеше.. :-D
hidrazin - майстор
съб мар 07, 2020 10:23 pmnikolov333 написа:
А сега познай сутринта като ставах, накъде сочеше.. :-D
Как къде? Накъдето и включените ти ключове...
И да поздравиш руските хакери. И Путин... :lol:
:partyman:
svg - специалист
Някой замислял ли се е, ако са настрани?!?
Например, надясно включено, наляво изключено...

Идеята ми е, когато човек влиза в стаята, движението на ръката е от касата на вратата към ъгъла. Когато излиза, от посоката е от ъгъла към касата...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Ключовете за осветление,кое е правилно-нагоре ли да се включва или надолу или" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: