Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Водопровода с какви тръби е?
А тези кранове горе в дясно за какво са?

Изображение

Някакво големо съвпадение може би или бойлера не е контактувал към защитната клема на шукото през щепсела, а е имало пробив към корпус.
Но миялна, хладилник изясни ли се от какво са пострадали?
Дали па нема проблем в ел.инсталацията. Контактите вероятно не са занулени и инсталацията е 3 проводна, щом като АП-тата са 2 полщсни :?
kozl - майстор
нед май 10, 2020 2:30 pmlyubohar написа:
Щепсела го провериха с веригомера на мултицедчето.Щом не свири,значи няма късо в него.
Ще ги накарам да го сменят.
Къде е мерено по щепсела? М-у защитна клема и щифтовете или само м-у щифтовете?
А 3 киловата са към 16 ома и по спомени повечето мултицети издават звуков сигнал, когато съпротивлението е под 30 ома, та не знам защо не е свирнало м-у двата щифта, освен ако бойлера не е изключен от бутон на него, но аз на снимката не разпознавам такъв бутон.
lyubohar - майстор
Подред.
Крановете до бойлера са главните спирателни-за студена и топла.
Там са пипали техниците като монтирали миялната.
Съдомиялната се повреди преди месец най много-течала извън нея.
Хладилника-преди седмица-спрял да изстудява,особено хладилната част.
Фризерната част горе долу работела.Това са думите на дъщеря ми,но тя не разбира.
Сега новите уреди си работят добре.И двата са със щепсели.
Инсталацията май е трипроводна-ще постна една стара снимка на тремостата на разваленото подово.
Отгоре идват 3 жици-черната-1 е фаза,синята-7-нула и предполагам жълтата е заземяване,което никъде не баша включено в термостата.(По спомени).
На щепсела е мерено м/у щифтовете.И нямаше пищене.Преди да премери и казах да допре сондите и пищеше.

Прикачен файл

20191129_091228 (1).jpg
DMN - майстор
lyubohar написа:
Тази ситуация се е случила в 20ч.като са монтирали съдомиялната и са затворили главния кран,който е на стената до бойлера.
Чудя се защо им е трябвало да го затварят,когато зад съдомиялната си има кран за нея и е бил затворен
след като се е повредила.
Та като са пуснали водата от главния кран се е случила случката с бойлера и са разбрали на сутринта,че не бачка.
Няма логика да се повреди точно тогава.Според мен.
Според мен може да има връзка с разликата в налягането на водата, което се получава при спирането и пускането на главния кран. При мен винаги като спра водата и пусна крана на топлата вода от бойлера, веднага се чува едно пукане вътре в бойлера като спада налягането.
И ако му е било време вече на въпросният бойлер(или нещо с нагревателя),то това само може да е било малкото камъче, което е обърнало каруцата.
Явно се получава някъде късо, за да пада предпазител. С мултицета обаче е интересно защо не се хваща, може би се получава някъде в нагревателя и то когато се подаде мрежово захранване :? .
lyubohar - майстор
Току що с веригопровелитела на мултицета провериха за късо м/у заземяването на щепсела и
краката му-не пищи.
И забелязали,че капе от бойлера.
Явно за смяна.
Стандартно ли е закрепването на вертикалните бойлери?
DMN - майстор
Може нагревател да е пробил и от там теча и падането на предпазителя.
Трябва да се огледа, ако е нагревател или анодна защита(понякога и от там протича, ако има), смяна и готово, що да се купува нов бойлер. Ама щом толкова пари вземат за посещение, то май по-добре нов, ама пък нали пак сигурно те трябва да го монтират :rolleyes: .
lyubohar - майстор
Ами съдомиялната и хладилника при доставката са ги монтирали.
Като вземат стария уред монтажа бил безплатен.
Пък и по добре доставчиците да си го монтират за всеобщо успокоение.
Не си струва поправката.При положение,че имало подобни за по стотина евро.
То добре,че не са блокирали всичко покрай вируса,че без миялна може,ама без хладилник и топла вода не.
Благодаря на всички за съпричастноста.

Тема "Проблем за бойлер." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: