Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Christo - майстор
Ако искам по друг начин "си тръгва"
Аз бих се притеснил още когато ми предложи да направи инсталацията и гипсокартона. Най-вероятно нито едното, нито другото ще е като хората. Тази електроинсталация няма ли да и трябва някакво проектче? Хайде да не е официално, нека да е с молив на хвърчащо листче, къде какви консуматори, токове, кръгове, сечения, някакви груби и приблизителни оценки поне... Нали се прави нещо, което да изкара поне десетина години без да го ровим през ден и без да пламнем посред нощ.
ky-kyy - майстор
Ами, то тва проектче, трябва да си го извади собственика. Ама струва парички. Добър майстор, също иска парички. Материала и той струва парички. Всяка втора тема, все една и съща - "Вижда ми се скъпо, да го направя както трябва, затова викам някой си, да го направи, според парите, които ми се дават"
И пак опряхме до моята - "Всеки клиент, си заслужава майстора" :rolleyes:
Christo - майстор
"Всеки клиент, си заслужава майстора"
Нямаше да се сетя така ясно и точно да го кажа. Сто процента си прав!
al_katzarov - напреднал
съб май 22, 2021 6:45 pmHoвoceлckи написа:
Снимките са с ниска резолюция, но ми се струва, че стърчат опашки :? Въпросните телове да не ги е ползвал за икономия за временно привързване (на всеки слеващо изтеглен кабел) и после да си ги махне?
Целия сноп е с ханат с горена тел. Временното привързване е със свински опашки. Гипсокартона няма да го прави този майстор.
al_katzarov - напреднал
нед май 23, 2021 7:09 pmky-kyy написа:
Ами, то тва проектче, трябва да си го извади собственика. Ама струва парички. Добър майстор, също иска парички. Материала и той струва парички. Всяка втора тема, все една и съща - "Вижда ми се скъпо, да го направя както трябва, затова викам някой си, да го направи, според парите, които ми се дават"
И пак опряхме до моята - "Всеки клиент, си заслужава майстора" :rolleyes:
Майсторът е по препоръка от близък, все още не казана цената. "лесна работа" е отговорът. Притесненията са , че е гредоред с каратаван и всичкия този кабеляк затворен с картон и вата да не пламне. Иначе си абсолютно прав.
krasi92 - майстор
Е от това по страшно няма да не сте се договорили за цената. Кабели със слаба изолация като мостоваците са за под мазилката а за дървенията е без коментар. Да си взема кабелите и да се маха.
ky-kyy - майстор
пон май 24, 2021 11:33 amal_katzarov написа:

Майсторът е по препоръка от близък, все още не казана цената. "лесна работа" е отговорът. Притесненията са , че е гредоред с каратаван и всичкия този кабеляк затворен с картон и вата да не пламне. Иначе си абсолютно прав.
Не че ще ти помогне, ама леко да пофилософствам :) Трябва да си най-притеснен, когато някой ти каже - "Няма да се притесняваш" и да очакваш най-големи трудности, естествено със съпътстващите нервосътресения и прединфарктни състояния, кога някой се изцепи - "Лесна работа"

Къшкай го тоз и си викни някой малко от малко читав.....Не че непременно ще се получи некъв дискомфорт, или задължително нещо по -сериозно, но си ги има предпоставките и вероятността е относително висока.
Въпреки, че са неведоми пътищата Господни, или ако си изпълнен с вяра в светлото бъдеще, недей много са надява ни на Господа, нито на Вожда и Учителя, щото има вероятност, въпреки благия поглед с който ти намигат от дувара, да ти подложат подло на изпитание вярата :)
moimoimoi - майстор
просто кажи на майстора да замени горената тел със скоби със гума,има такива за тръби 110мм
https://www.vesto.eu/pdp.php?id=666&sid=102&cid=11

инъче е хубаво инсталацията е разпределена на много токови кръгове

Тема "Нова ел.инсталация в стара къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: