Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dobcho_vn - специалист
Аз едно не мога да разбера.Вие сте любител на силните емоции или просто некъв дето не му пука дали ще пламне нещо и да си плати скъпо за гяволииите ? Всички си има граници.Не може да товариш монофазно 12 киловата и то само едни бойлер (сиреч за други консуматори я останат киловат-два я не).И не разбрах какви кабели какви щуротии правиш.Преди електромера имаш един кабел с предпазител 63 A.Доколкото разбрах на изходящи предпазител, които е 63 A си вързал два кабела като едния е специално за тоз 12 kW бойлер.Е кажи как няма да изключва ? Ти товариш като бесен той понеже автоматичен търпи търпи ама в един момент му писва и почва да пада.Почти на 100 % съм сигурен, че ако са витлови щяха да изгорят в момента на първото включване на бойлера.
sonny - помощник
Не бе човек, долу след електромера си има бушон, от него тръгва кабел 10кв, който захранва жилището, до тоя бушон, има втори бушон с втори кабел, пак от 10кв, който пак се качва горе и е само и единствено за бойлера. Демек, от електромера до жилището, стигат два кабела от по 10кв и двата кабела са захранени всеки с по 63А бушон. Та, имаме бойлер, пройзведен от утвърден пройзводител, който е с мощност 12кв на монофазно захранване. Та тоя бойлер го захранваме с кабел 10кв и два бушона по 63А, единия в началото на трасето, другия в края.
dobcho_vn - специалист
А между двата бушона има мост чрез които се захранва единия от другия нали така ? То нека производителя да е утвърден.Но пак те питам като се включи тая 12 киловатова мощност според тебе какво нормално може да използваш с останалите киловат-два ? И ще се цитирам пак барем ме разбереш. че това което правиш е опасно:
"Ти товариш като бесен той понеже автоматичен търпи търпи ама в един момент му писва и почва да пада.Почти на 100 % съм сигурен, че ако са витлови щяха да изгорят в момента на първото включване на бойлера."
Bobivan - специалист
Метни му 80 А ...и кой оцелее...
PCL82 - майстор
Българските монофазни мрежи не са предвидени за такива товари. Като имаш 63А главен това не значи, че си шапка на тояга. Той затова е там за да е тясно място и да ограничава каво включваш. Даже ако трябва да сме точни главният след електромера трябва да е 32А или 50А при заявена мощност от 6 или 10Квт. Реално е 63А, за да не се разкарват техниците на енергото.

В България има останала политика масово да не се пуска трифазен ток. Според мен това е било с цел да ограничат хората да разполагат с машини с двигатели т.е. средства за производство.
В много други страни до всяко жилище се пуска трифазен ток и всички уреди като печки, бойлери и други мощни лами се захранват трифазно.
mirk - майстор
И тогава има равномерно разпределение на товарите по фази, по малки токове, по малки сечения и предпазители. Проблема ти нямаше да го има ако бойлера ти беше 3фазен т.е 3 фази по 4кВт кабел тогава тока ти ще бъде 18.2А на фаза и съответно кабел 4х4кв с предпазител 3х25А са предостатъчни.
sonny - помощник
То ако беше трифазен, щеше да е лесно, ама не е. Както и да е, де. Ще се оправям сам дет се вика. Мерси за отговорите.
Темата е стара, но все пак а ако някой търси с търсачката и си прави сам бойлер - става въпрос за бойлер 80л с 3кВт нагревател.
http://baymilen.hit.bg/boiler.jpg
baretata_7_62 - специалист
Не се коси, до каде стигна с тоя 12 кВ ( работи ли ) Аз мога да ти дам един два глупави съвета. ..............................

Изтрито от модератор за съвети преставляващи опасност за здравето и живота!
Тани - модератор
Не знам да се смея или да плача след прочитането на такива постове! Това твоето си е игра на руска рулетка! Не може да разчиташ , че НА ТЕБЕ ТАКОВА НЕЩО НЕ МОЖЕ ДА ТИ СЕ СЛУЧИ и правилата са за балъците! Съвета ти е безотговорен и опасен и се надявам повече да не даваш съвети , които са опасни за здравето и живота на останалите участници на форума!

ПП
Дори не се надявам а ЗАБРАНЯВАМ!

Тема "Схема за ел.бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: