• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Леле, буре с барут.
Добро буре, умно буре!

Изразих личното си мнение...дори заподозрях тесни връзки с Хидрата, а той яко на контра, хаха!

Браво, Новоселски, израстваш в занаята!
Не разбирам що се горещиш толкова. Вероятно си мерите знанията с някого.
Аз нямам претенции да притежавам мерно количество, по темата ти.
Lutchezar - майстор
Хрумвало ми е подобно, но досега не съм го реализирал, Браво!
Тези дни ще го пробвам в една кооперация, има телевизия по 4 powerline адапера и вечер единият се срива до сутринта, ясно е че някой някъде включва нещо, но дали няма да се отрази на работата на powerline-ите ми е интересно....
chapara - майстор
Мии, преебал си се с трибуната, щат ти се много страници за плагиатство, хах. Нека по умните замълчат😎
valentino76bs - майстор
Има ли някакви готови продукти за тези проблеми ?
silent - майстор
пон ное 21, 2022 9:23 pmHoвoceлckи написа:
Хидрата, баш като хидра се присмя без да ми подскаже нищо. Едни негови ... "последователи" също не споменаха, че проблемът е разискван в "еди-коя си" тема и има някакво решение. Е, с действие или бездействие все пак ми подсказаха "вълшебните тагове" и видях темата. Когато имаш база знания, всяка подсказка е полезна. Не разполагах с възможност да поръчвам филтъра "от корифея" ви, та импровизирах с този от пералнята. Едно замисляне над съдържанието му ми пална лампичката да пробвам само с един кондензатор. И трите страници от онази тема събрах в един пост. Нещо не ви харесва? Окей - давайте. Не ми е за сефте да разбивам митовете ви. Мога да кажа още доста неща по темата, та ще съм ви доволен за предоставената трибуна. Хайде - пускайте ароматите си, пък да видим до колко страници ще я докараме.
Нещо много си се обАркал...не съм нито негов нито твой последовател....а темата е тази.... viewtopic.php?f=11&t=65488
чети и се учи....и за съжаление сам си осра темата...с голямо его и бай ганювщина....ай със здраве...
sstefanov - майстор
За последователите на темата: По-добре е да се монтира кондензаторът директно на на вентилатора. Не казвам, че ще е по-лесно или възможно.
Така смущенията няма да се разхождат по кабелите.
hidrazin - майстор
вт ное 22, 2022 8:57 amsstefanov написа:
По-добре е да се монтира кондензаторът директно на на вентилатора.
:thumbs: Аматьорска работа.
Когато ти се появи лисица в селото не трепеш кокошките в цялото село а трепеш лисицата.
Същото и тук - търси се уреда който прави проблема (а в случая е и известен кой е) и се елиминира - дали с ремонт, дали с подмяна...
Ай ся да накичим кондензатори навсякъде щото не знаем как трябва да се работи. :-D
И между другото само един кондензатор в АС мрежата между фаза и нула повече ти променя cos φ отколкото да филтрира...
Класиката е входен Пи-филтър но там си трябва и индуктивност.
Освен това тоя кондензатор 330nF дето е сложен (мяза на български) след година вече ще е 150nF а малко по-късно въобще ще го няма.
Та проблема въобще не е решен а закърпен.
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
Бях се зарадвал, че си мълчиш ...
1. Поради какво и как се променя капацитета на керамичен кондензатор за една година? Какво би останало от капацитета му след 20 години?
2. Какво от това, че ми променя косинуса? А да филтрира ... бих казал по-скоро шунтира (едни "пулсации" с по-високи от 50хц честоти).
3. "Пи-филтър" ... звучи гордо. Понякога вместо "индуктивност" се слага резистор. При конкретни случаи - конкретни стойности. В този случай нищо не се знае за
въпросните паразитни сигнали и говоренето за конкретен филтър е леко несериозно.
4. "Да накичим кондензатори" ... Четеш като "дяволът Евангелието" (както обикновено). Казах, че един кондензатор е решил проблема за целия апартамент. За мен проблем с вентилатора няма. Ти, на твои клиенти, им ремонтирай/сменявай всичко в къщи щото им изключвали мониторите. Може пък да забогатееш.
5. "Уредът, който прави проблема"
Дължа малко извинение: пропуснал съм една информацийка (но ме заляхте със СПАМ, та не стигнах до нея). При включване на контролната лампа в разклонителя, мониторът пак се изключваше. Та "лисицата" (ти) е след разклонителя ... ако се замислиш.
6. "Аматьорска работа". Верно - гениалните открития често се оказват много прости. Виж признаването им, често е трудна работа :-D
7. :-D :-D :-D
petromaniq66 - специалист
Май не познаваш кондензаторите...къде ти казаха че е керамичен? Прилича ли на фаянсова плочка :-D .
Hoвoceлckи - майстор
По-керамичен няма как да е :lol:
А според теб какъв е? Стирофлексен, електролитен ... друг?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Монитори рестартират при включване на вентилатор в баня? / решено" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: