Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
чет фев 29, 2024 8:28 pmAndri01 написа:
:lol: :lol:
https://slavimirgenchev1953.blog.bg/pho ... 9989_n.jpg
Зная, че се обриваш- затова, хаха! Вдига адреналина и бойния дух.........доколкото е възможно с приоритетна простата.
ivanovbg - майстор
чет фев 29, 2024 8:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет фев 29, 2024 8:39 pmivanovbg написа:
чет фев 29, 2024 8:07 pmТрифон П.Трифонов написа:
UPS работи и като инвертор- носиш си го на поляната, в едно с акумулатора и си сърфираш у форума.
При отпадане на захранването, при трипроводна инсталация с прекъсване и на нулата, ще работи ли вградена ДТЗ?

Може в майбаха да ми сложат машна за пуканки, но аз търся логика.
С два кондензатора към третия проводник ДТЗ-то работи.
Кой е 3тия проводник? Какви биха били евентуални негативи на подобна иновация?
Припоил си два кондензатора, някъде в китаеца и ти сработи ДТЗ?
Не, изход от инвертор или генератор, слагаш два кондензатора към заземяването и след тях ДТЗ. След ДТЗ взимаш " двете фази" в контакта, а земното на шукото. Коя и да е фаза да пипне шукото и дтз изключва. Професионална работа.
ivanovbg - майстор
Оправих нещата. Оказа се че шнека има много голям пусков ток въпреки, че се движеше без усилие на ръка. Ограничих го на около 2 ампера и сега проблеми няма. Вече два часа работи на акумулатор. Ще видя колко ще изкара дорде изключи.
hidrazin - майстор
Боба ми (оня шарения) още е добре. Запазил съм семе и пак ще насея... :-D
Как ограничи пусковия ток на шнека?
:partyman:
ivanovbg - майстор
Със съпротивления. 4х33 последователно на моторчето. Като случаен ремонт моторчето не се чува кога работи. Преди изтракваше при тръгване. Напрежението на него по време на работа спадна на 200 В. Не греят нито резисторите, нито то. Направи ми впечатление, че бобинката е навита със 0,4-0,5мм проводник и има две навивки на късо. Странно беше, че без съпротивленията пали си горелката като си работи нормално, но като спре нагревателя спираше. Почнах от 33ома и със всяко добавяне удължаваше по малко времето на работа с малък товар. В момента вече 6 часа работи като междувременно има 5 запалвания, а индикатора на акумулатора показва две чертички. Напрежението при работа е 12,3в, а по време на палене спада на 11,5 при последното. Ще го изчакам да видя още два часа и ако не изключи ще го свържа към мрежата да се зареди.
zz_stefanov - майстор
За да се е повишил пусковият ток, значи все пак механиката е станала по тегава.
Нещата са били много на кантар :)
ivanovbg - майстор
Не, движи се МНОГО леко. Имам достъп колкото да го пипна с пръста едвам едвам до оста. Само го галя и шнека се върти. Не усещам грам съпротивление. Между другото работеше ако му включа една малка каничка от 300вата постоянно, но не ме устройва щот бързо ще ми свършва акумулатора, а и както изключи терморегулатора на каничката и пак изключваше. После се сетих, че есента като го пробвах на същия разклонител беше вързан и домашния комп. Явно като е малко натоварването рязкото включване на индуктивен товар ебава нещо защитата и изключва, щот с 400 вата резистивен товар и този ефект го няма
Вари го, печи го- джигатаец. Колкото си дал, толкова си получил.
ivanovbg - майстор
Да, но мога да си го направя както си поискам. :-D Преди час го включих в мрежата и имаше още ток. 54амперчаса акумулатор и изкара без проблем с 10 часа като накрая я изгасих и запалих отново. Включих я в мрежата на 11,2в на акумулатора. Мен ме устройва работата му

Тема "Странно изключване на ЮПС от камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: