Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
silent - майстор
пон ное 18, 2024 9:09 pmaddicted написа:
Разкажи малко по-подробно. Реле за време защо? Да не гаси веднага? Той превключвателя не превключва ли веднага след като дойде тока?
Първо реле за време забавя превключването на мрежата към генератора след като се стартира с от 30сек до около 2минути според сезона с цел да се прогрее без товар преди да се натовари.
Второ реле забавя връщането към мрежата с 5минути след като е дошъл тока с цел да се избегнат повторните спирания и подаването на ток се е стабилизирало.
Трето реле забавя спирането на генератора след минаване на захранването към мрежата като му позволява да работи без товар за около половин минута да охлади преди да угасне.. Автомата работи добре и превключването от генератор към мрежа е бързо и незабележимо за уредите. Релетата са евтини по десетина лева с Дин сокета и могат да се настроят на различни времена от споменатите. Могат и да не се слагат според всекиму разбиранията.
kalin72 - майстор
Не искам автоматично пускане или спиране на генератора, искам само да има защита навън, към електромера, че да не убия някой техник, ако работи по мрежата. и мисля, че китайската джаджа ще свърши добра работа.
Инак като правих инсталацията на къщата преди 14 години съвсем не съобразих да пусна отделен кръг само за генератора, та така...ще се внимава какво да се пуска, но като цяло винаги под товар е хладилника, осветление, компютри. Бойлера почти никога не работи на ток, но ще имам напомка да не го включвам при работа на генератора. Имам горелка на пелети, имам и 3 помпи.
silent - майстор
Моят генератор е с контролиран пуск тоест при спиране на тока трябва да излезна и стратирам за половин минута, след което се прибирам и нямам ангажимент повече. Така че автоматичния стоп определено е благина. Случвало се е и да си легна да спя без да го мисля тока.

Тема "Генератор към инсталация на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: