• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
чет май 08, 2025 11:46 ambatkoce написа:
Обикновено производителите предупреждават, че е забранено между инвертора и мотора, да се монтират комутиращи елементи.
Това малко ми бърка в **** :-D
Превключващ шалтер от сорта "1-0-2" https://vikiwat.com/paketen-elektriches ... 1-0-2.html да го броя ли за комутиращ елемент? Щото правя сметка инвертора да е свързан с два мотора(машини).
batkoce - специалист
Шалтерът си е баш комутиращ елемент. Предполагам, че няма да го превключваш по време на работа. Първо включваш мотора, който ти трябва и едва тогава подаваш команда да тръгне инверторът. После изключваш инверторът, пак чрез команда от неговия управляващ панел и тогава превключваш шалтера...
gogo7777 - майстор
Да де знам, че е комутиращ, но аз ще го комутирам ръчно. Естествено не по време на работа....."комутацията" вероятно ще е веднъж седмично. :)
Значи няма проблеми :wink:
gogo7777 - майстор
Дойде по-рано :)
Трябва ли да настройвам нещо от менюто за да пусна мотора?

Прикачен файл:
20250528_100055.jpg
пишман_майстор - майстор
Този сега е модела от монофазен 220v, на трифазен 3х220v , 4.0kw?
gogo7777 - майстор
Да този е.

Пуснах го без да човъркам по настройките. Работи добре.
Като го изключа от мрежата на дисплея изписва някаква грешка преди да се изключи. Може ли да си стои включен нон-стоп?
Николов Н. - специалист
Защитата в инвертора би трябвало да се настройва. Все пак работния ток при двигател 1Кw и 3Kw е различен.
пишман_майстор - майстор
Добре. Аз искам друго да питам : мотора да издава по-специфичен звук при работа с инвертора? Греене излишно при по-продължителна работа? Че ще е проблем при мен.
Ако работи добре, ще го поръчам и аз за "тунинг" на един щил е30.
gogo7777 - майстор
ср май 28, 2025 6:39 pmНиколов Н. написа:
Защитата в инвертора би трябвало да се настройва. Все пак работния ток при двигател 1Кw и 3Kw е различен.
Не можах да видя такава настройка. Въобще няма и да се ровя из менютата. Те са 17 главни със стотици подменюта. Инструкцията за тях е 42 страници :shock: Зачетох се и нищо, ама нищо не разбрах :lol:

Сега стартира мотора плавно от 0 до 50 херца и го гаси също плавно от 50 до 0 херца. Мога с врътката на панела да си регулирам ръчно оборотите "на око" :-D
Николов Н. - специалист
На дисплея какти индицира-честота,ток,напрежение? Какво пише в инструкцията относно защитата?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Инвертор от монофазно към трифазно захранване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: