Амиии, май - кои звънци са по екологични - ама не съм съвсем сигурен 

Johny написа:Тани написа:Аз внимавам с фактите! А ти? Кажи ми кое от твоите сметки е факт? Поне един?Или пак че започнеш с психологията и че сме всезнайковци? А може би пак се заяждаме?Всичко написано е факт неоспорим, но истината е една. Не можеш да смесваш стойностите при високото и ниското напрежение при изчисленията. Това не е правилно. А някой може да си пише каквото си иска/имам в предвид тези там 220/12V/.
Tи занаеш ли например, че 20kV трансформатор, се защитава с предпазители 6-10А /само за сведение/.
И зашо мислиш, че като си модератор, разбираш от всичко. Предполагам, че и никой не е искал това от тебе. Да не говориме, че слизаш на нивото на махленска клюкарка да се заяждаш. Вече ти казах, че човек с твоята позиция, трябва да е по-широко скроен и да не издребнява, или да се исказва неподготвен. Не ти отива. Искам да ти кажа, че и други очакват това от тебе.
Tи занаеш ли например, че 20kV трансформатор, се защитава с предпазители 6-10А /само за сведение/.От към ниското напрежение ли?
Johny написа:НЯКОЙ ДА ЗНАЕ ЗА КАКВО Е СПОРА?....Ти май имаш раздвоение на личността. Основния ти принцип е нападението е най-добрата защита. Аз лично бих се засрамил.
Тани написа:Задача от автора на темата :Боже,колко сте нещастни... Ела си прибери вересиите!!!!!!! Какви са тези звънци на 220V, които се захранват на 12V????? Ти виждаш ли се какво пишеш? Какво захранваш с 220V, след като консуматора е на 12V. Или за какво са ти на 12V, след като работи на 220V.
2-3 бр звънци 220V/0,03A
Захранващо напрежение 12 V Спор ... не бих казал . Просто не съм съгласен с решението ти , защото си си измислил твои данни , които нямат нищо общо със задачата!
Цитат:
Tи занаеш ли например, че 20kV трансформатор, се защитава с предпазители 6-10А /само за сведение/.
От към ниското напрежение ли?
Johny написа:Не можеш да смесваш стойностите при високото и ниското напрежение при изчисленията. Това не е правилно.И какво ме заплашваш а бан-ове. Мога да вляза от 10 компютъра с 10 юзера, и да покажа на целия форум колко те боли, когато ти казват, че не си толкова велик специалист, за какъвто се мислиш! Спам е всичкото ти бръщолевене, по въпроси които не разбираш, но си мислиш, че си компетентен.
Johny написа:Тани написа:Задача от автора на темата :Боже,колко сте нещастни... Ела си прибери вересиите!!!!!!! Какви са тези звънци на 220V, които се захранват на 12V????? Ти виждаш ли се какво пишеш? Какво захранваш с 220V, след като консуматора е на 12V. Или за какво са ти на 12V, след като работи на 220V.
2-3 бр звънци 220V/0,03A
Захранващо напрежение 12 V Спор ... не бих казал . Просто не съм съгласен с решението ти , защото си си измислил твои данни , които нямат нищо общо със задачата!
Цитат:
От към ниското напрежение ли?
А колко натегачи и подмазвачи има...Ум да ти зайде.
Естественно, че е от към високото напрежение. Двадесет хиляди волта при 10 ампера прави 200 kVA пълна мощност. Исках да ти покажа, че при различно напрежение и малкият ток дава ГОЛЕМИ РЕЗУЛТАТИ.
Вече ти казах:Johny написа:Не можеш да смесваш стойностите при високото и ниското напрежение при изчисленията. Това не е правилно.И какво ме заплашваш а бан-ове. Мога да вляза от 10 компютъра с 10 юзера, и да покажа на целия форум колко те боли, когато ти казват, че не си толкова велик специалист, за какъвто се мислиш! Спам е всичкото ти бръщолевене, по въпроси които не разбираш, но си мислиш, че си компетентен.
Вчера беше Ивановден, аз съм Иван и денят продължава. Да са живи и здрави всички именници и техните близки и приятели!!!![]()
![]()
И не съм пиян.
biggie написа:Здравейте на всички!
Хипотетично(а то беше факт:)!) ако в инсталацията на един жилищен вход във всеки апартамент са поставени звънци за 220V, които са захранени от трансформатор 220V - 12V на страна ниско напрежение какво се очаква да се случи?
Аз видях какъв беше ефекта.. и имам теза защо е така...но моля ви да дадете вашите компетентни мнения..
Благодаря предварително!
citrofen написа:Като има "звънци за 220V",
защо трябва да се захранват през трансформатор?
Palawnik написа:Ако ще се изпитваме дай коректно задачата
biggie написа:Задачата е дадена коректно..А при натискане на 2-3 от бутоните на звънците едновременно изгоря трафа..Ако някой има обяснение нека го сподели
ELEMENTAL написа:По тоя начин ли са ти свързани звънците?КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ЧЕТЕШ ПОНЕ ДА БЕШЕ ПОГЛЕДНАЛ КАРТИНКАТА!
biggie написа:Звънците бяха свързани по схемата която е показал ELEMENTAL. Въпроса ми е каква е причината да изгори трафа..
Не знам до колко съм прав, но според мен причината е, че при това захранване звънците консумират много по-голям ток (220/12 пъти по голям) от колкото ако бяха захранени директно. По-голям ток през трафа, от там прегряване на намотката на трафа и съответно изгаряне.
За мен това е причината да изгори трафа...Но понеже не съм сигурен искам вашите мнения..
Тани написа:Ако няма някакви проблеми по инсталацията( окъсяване) няма никава логика да изгори трафа! Ама никаква! Какви са звънците?
biggie написа:http://din.com.ua/index.php?productID=486
Johny написа:Има логика в думите на biggie. Само че на вторичната на трафчето напрежението е 8V (3,5 и 8V), или поне толкова трябва да бъде. При паралелно свързване на съпротивления резултантното съпротивление е по малко от най-малкото съпротивление.Моля те , прочети още веднъж постовете по-горе и ми посочи от къде ги взе тези 8V , 4 звънеца и 50 ома?
R= 1/(1/r1+1/r2+.....+1/rn). Aко звънците например са 4 по 50ома всеки, то тяхното R ще бъде 1/4/50= 12,5 ома т.е. общото R нa 4 звънци е 4 пъти по-малко от това на един звънец. ..............................
Johny написа:Не можеш да смесваш стойностите при високото и ниското напрежение при изчисленията. Това не е правилно.Би ли ми посочил коя стойност съм смесил , че не мога да разбера ? Поправи ми изчисленията , така че да станат верни !
biggie написа:Трафа беше чисто нов.. за съжаление не помня точно модела но беше Merlin Gerin. А след като се сложиха нормални звънци и нов траф всичко беше ОК.. Като гледам коментарите най-вероятната причина според вас е била късо някаде по веригата.. но не е имало ккъсо защото после всичко беше наред.. Най-вероятно трафа неще не е бил наред...Друга причина не виждам..
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: