Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Justy - майстор
Амиии, май - кои звънци са по екологични - ама не съм съвсем сигурен :lol:
biggie - напреднал
Трафа беше чисто нов.. за съжаление не помня точно модела но беше Merlin Gerin. А след като се сложиха нормални звънци и нов траф всичко беше ОК.. Като гледам коментарите най-вероятната причина според вас е била късо някаде по веригата.. но не е имало ккъсо защото после всичко беше наред.. Най-вероятно трафа неще не е бил наред...Друга причина не виждам..
Изображение
Последна промяна от biggie на пон яну 07, 2008 8:12 pm, променено общо 2 пъти.
Тани - модератор
Johny написа:
Тани написа:
Аз внимавам с фактите! А ти? Кажи ми кое от твоите сметки е факт? Поне един?Или пак че започнеш с психологията и че сме всезнайковци? А може би пак се заяждаме?
Всичко написано е факт неоспорим, но истината е една. Не можеш да смесваш стойностите при високото и ниското напрежение при изчисленията. Това не е правилно. А някой може да си пише каквото си иска/имам в предвид тези там 220/12V/.
Tи занаеш ли например, че 20kV трансформатор, се защитава с предпазители 6-10А /само за сведение/.
И зашо мислиш, че като си модератор, разбираш от всичко. Предполагам, че и никой не е искал това от тебе. Да не говориме, че слизаш на нивото на махленска клюкарка да се заяждаш. Вече ти казах, че човек с твоята позиция, трябва да е по-широко скроен и да не издребнява, или да се исказва неподготвен. Не ти отива. Искам да ти кажа, че и други очакват това от тебе.

Ха ха ха явно те познавам добре вече! Познах като не можеш с факти ,че се опитваш по политически да доказваш правотата си , но в електротехниката НЕ ВЪРВИШ! Това е точна наука!

За какво е спора

Задача от автора на темата :

2-3 бр звънци 220V/0,03A

Захранващо напрежение 12 V

Спор ... не бих казал . Просто не съм съгласен с решението ти , защото си си измислил твои данни , които нямат нищо общо със задачата!
Tи занаеш ли например, че 20kV трансформатор, се защитава с предпазители 6-10А /само за сведение/.
От към ниското напрежение ли? :-D :-D

С тези въпросчета може да омайваш някоя ученичка! Покажи ми КЪДЕ ТОЧНО ГРЕША АЗ! Кое не е вярно в решението ми или данните ми и спести всякакви други коментари за да не получиш бан за заяждане и спам! Но не бягай като в съседната тема!
krasiorocknroll - специалист
Аз пък бих добавил че най-широко използваните звънци не случайно са за безопастно напрежение със звънчев трансформатор/3,5и8V/ :wink:
pavelari - майстор
Johny написа:
НЯКОЙ ДА ЗНАЕ ЗА КАКВО Е СПОРА?....
Ти май имаш раздвоение на личността. Основния ти принцип е нападението е най-добрата защита. Аз лично бих се засрамил.

Един урок по компютри - когато се влиза във форум се гледа не кой колко пагона има а едни цифрични под аватара. Когато тези цифрички са много се внимава какво се пише защото това е критерии за уважение и авторитет.

Казано по-просто: когато този с многото мнения е написал нещо дето не ми харесва е редно да преразгледам тезата си....

P.S. И така аз стигнах до 150 м кабел- ама ти отрепа коня като стигна до 20 000 волта напрежение ...
citrofen - специалист
Здравейте, аз съм оня с първото мнение по темата...
Още не ми е ясно, защо на консуматори предвидени за 220V е
необходимо да се захранват с 12V ??? :?

То е ясно, че от звънчеви инсталаций не отбирам хич... :-D
Johny - майстор
Тани написа:

2-3 бр звънци 220V/0,03A

Спор ... не бих казал . Просто не съм съгласен с решението ти , защото си си измислил твои данни , които нямат нищо общо със задачата!
Цитат:

От към ниското напрежение ли?
Боже,колко сте нещастни... Ела си прибери вересиите!!!!!!! Какви са тези звънци на 220V, които се захранват на 12V????? Ти виждаш ли се какво пишеш? Какво захранваш с 220V, след като консуматора е на 12V. Или за какво са ти на 12V, след като работи на 220V.
А колко натегачи и подмазвачи има...Ум да ти зайде.
Естественно, че е от към високото напрежение. Двадесет хиляди волта при 10 ампера прави 200 kVA пълна мощност. Исках да ти покажа, че при различно напрежение и малкият ток дава ГОЛЕМИ РЕЗУЛТАТИ.

Вече ти казах:
Johny написа:
Не можеш да смесваш стойностите при високото и ниското напрежение при изчисленията. Това не е правилно.
И какво ме заплашваш а бан-ове. Мога да вляза от 10 компютъра с 10 юзера, и да покажа на целия форум колко те боли, когато ти казват, че не си толкова велик специалист, за какъвто се мислиш! Спам е всичкото ти бръщолевене, по въпроси които не разбираш, но си мислиш, че си компетентен.

Вчера беше Ивановден, аз съм Иван и денят продължава. Да са живи и здрави всички именници и техните близки и приятели!!! :prost: :prost: :prost: И не съм пиян.
Тани - модератор
Johny написа:
Тани написа:

2-3 бр звънци 220V/0,03A

Цитат:

От към ниското напрежение ли?
Боже,колко сте нещастни... Ела си прибери вересиите!!!!!!! Какви са тези звънци на 220V, които се захранват на 12V????? Ти виждаш ли се какво пишеш? Какво захранваш с 220V, след като консуматора е на 12V. Или за какво са ти на 12V, след като работи на 220V.
А колко натегачи и подмазвачи има...Ум да ти зайде.
Естественно, че е от към високото напрежение. Двадесет хиляди волта при 10 ампера прави 200 kVA пълна мощност. Исках да ти покажа, че при различно напрежение и малкият ток дава ГОЛЕМИ РЕЗУЛТАТИ.

Вече ти казах:
Johny написа:
Не можеш да смесваш стойностите при високото и ниското напрежение при изчисленията. Това не е правилно.
И какво ме заплашваш а бан-ове. Мога да вляза от 10 компютъра с 10 юзера, и да покажа на целия форум колко те боли, когато ти казват, че не си толкова велик специалист, за какъвто се мислиш! Спам е всичкото ти бръщолевене, по въпроси които не разбираш, но си мислиш, че си компетентен.

Вчера беше Ивановден, аз съм Иван и денят продължава. Да са живи и здрави всички именници и техните близки и приятели!!! :prost: :prost: :prost: И не съм пиян.

По-добре да беше казал че си пиян за да не се излагаш! Ти явно си живееш в някакво твое измерение и дори не може да видиш фактите когато ти ги завират пред очите, да не говорим сам да ги видиш! Затова мненията ти са толкова неадекватни! Защо ли въобще съм си губил времето да "споря"с тебе не знам. Та ти дори не можеш да разбереш условието на задачата , камоли да намериш правилно решение! Моля те прочети внимателно цитатите по-долу и ако можеш си напрегни малко мозъка да разбереш за какво става въпрос , защото започвам да се съмнявам в психическото ти състояние!
biggie написа:
Здравейте на всички!
Хипотетично(а то беше факт:)!) ако в инсталацията на един жилищен вход във всеки апартамент са поставени звънци за 220V, които са захранени от трансформатор 220V - 12V на страна ниско напрежение какво се очаква да се случи?
Аз видях какъв беше ефекта.. и имам теза защо е така...но моля ви да дадете вашите компетентни мнения..
Благодаря предварително!
citrofen написа:
Като има "звънци за 220V",
защо трябва да се захранват през трансформатор?
:?
Palawnik написа:
Ако ще се изпитваме дай коректно задачата :?
biggie написа:
Задачата е дадена коректно..А при натискане на 2-3 от бутоните на звънците едновременно изгоря трафа..Ако някой има обяснение нека го сподели
ELEMENTAL написа:
По тоя начин ли са ти свързани звънците?
КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ЧЕТЕШ ПОНЕ ДА БЕШЕ ПОГЛЕДНАЛ КАРТИНКАТА!

Изображение
biggie написа:
Звънците бяха свързани по схемата която е показал ELEMENTAL. Въпроса ми е каква е причината да изгори трафа..
Не знам до колко съм прав, но според мен причината е, че при това захранване звънците консумират много по-голям ток (220/12 пъти по голям) от колкото ако бяха захранени директно. По-голям ток през трафа, от там прегряване на намотката на трафа и съответно изгаряне.

За мен това е причината да изгори трафа...Но понеже не съм сигурен искам вашите мнения..
Тани написа:
Ако няма някакви проблеми по инсталацията( окъсяване) няма никава логика да изгори трафа! Ама никаква! Какви са звънците?
biggie написа:
http://din.com.ua/index.php?productID=486

И тук се появяваш ти и започваш да ми противоречиш , защото съм модератор и по този начин ти си мноооого велик ! Пък и те модераторите по дефоулт са си тъпи!

Johny написа:
Има логика в думите на biggie. Само че на вторичната на трафчето напрежението е 8V (3,5 и 8V), или поне толкова трябва да бъде. При паралелно свързване на съпротивления резултантното съпротивление е по малко от най-малкото съпротивление.
R= 1/(1/r1+1/r2+.....+1/rn). Aко звънците например са 4 по 50ома всеки, то тяхното R ще бъде 1/4/50= 12,5 ома т.е. общото R нa 4 звънци е 4 пъти по-малко от това на един звънец. ..............................
Моля те , прочети още веднъж постовете по-горе и ми посочи от къде ги взе тези 8V , 4 звънеца и 50 ома?

Ако и сега не си ме разбрал , то няма да коментирам умствения ти капацитет! Пък ако ще да имаш 5 висши по електротехника!

Johny написа:
Би ли ми посочил коя стойност съм смесил , че не мога да разбера ? Поправи ми изчисленията , така че да станат верни !

И за да се успокоиш ето ти още един цитат:
biggie написа:
Трафа беше чисто нов.. за съжаление не помня точно модела но беше Merlin Gerin. А след като се сложиха нормални звънци и нов траф всичко беше ОК.. Като гледам коментарите най-вероятната причина според вас е била късо някаде по веригата.. но не е имало ккъсо защото после всичко беше наред.. Най-вероятно трафа неще не е бил наред...Друга причина не виждам..

biggie може би късото е било в някой от звънците или поради грешка при монтажа. Интересно ми е имаше ли някакъв ефект при натискане на бутон?
biggie - напреднал
Ефекта беше само при трафа...след натискане 10-15 пъти на 2-3 бутона едновременно... А това за нормални звънци имам предвид такива на 12V, за които по принцип беше предназначена цялата инсталация.. Но доставчика незнайно защо преди беше доставил звънци на 220V никой като не ги е погледнал и са ги монтирали.

Интересуваше ме дали има причина различна от късо няъде по веригата за да изгори трафа??.. Всички знаен че няма как да проработят звънци на 220V на 12V.
Милен - майстор
Имал си звънци на 220V и траф 220/12V който е изгорял. Защо не захранихте съществиващите звънци с 220V, а сте се набутали с нов траф и звънци за 12V. :?:

Тема "Какво ще стане?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: